BIZIT 23

Wikitrivia – testirajte svoje znanje iz istorije

Ako ste ljubitelj istorije ili tražite novu web igru, Wikitrivia je možda vredna vašeg vremena. Igra je prilično jednostavna, a svakako vam pomaže da steknete nova znanja.

Wikitrivia – testirajte svoje znanje iz istorije

Wikitrivia – jednostavna igra za radoznale ljubitelje istorije

Wikitrivia nudi karticu koja predstavlja nešto što ima datum koji je izvučen iz Wiki-podataka, npr. određivanje vremena kada je Bastilja izgrađena, ili kada je završena Oktobarska revolucija. Zatim, morate staviti karticu na tačno mesto na vremenskoj liniji. Dozvoljene su vam tri greške, koje su predstavljene srcima, a jednu ćete izgubiti ako stavite kartu na pogrešno mesto. Gubitak srca će prekinuti vaš niz i primorati vas da ponovo počnete sa novom vremenskom linijom.

Wikitrivia nije besprekorna. Premeštanje kartica na vremensku liniju ne radi savršeno na svim mobilnim telefonima. Stranica takođe poziva korisnike da izvrše sve neophodne ispravke na stranici Wikipedia, što bi na kraju moglo da učini odgovore preciznijim širom web-a. Wikipedia je najčešće izvor podataka koje Google ponekad povlači za svoje panele znanja, tako da se greške mogu odraziti na informacije koje nisu prepravljene. Ali, ova igra će svakako razveseliti one radoznale koji će svoje slobodno vreme provesti uz učenje istorije.

Pročitajte i:  TikTok ubacuje Wikipedia isečke

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,