Zebra

Windows 10 problemi: Microsoft upozorava da je neophodno da se ažuriranja preuzimaju na vreme

Microsoft se u poslednje vreme suočava sa brojnim poteškoćama kada su Windows 10 ažuriranja u pitanju, pa se korisnici sve više bune protiv grešaka kao što je ona koja je uticala na rad Windows Defender-a. Iz kompanije se ipak ističe da se bezbednosna ažuriranja objavljuju s razlogom, i da je to što ih Windows 10 korisnici izbegavaju prilično velika opasnost.

Naime, propuštanje bezbednosnih ažuriranja uređaje čini ranjivim na hakerske napade, pa eksperti ističu da je, uprkos problemima, neophodno sa se instaliraju preporučeni update paketi. Tako je Microsoft nedavno objavio SSU – servicing stack update – koji važi za sve verzije Windows-a 10, i koji bi trebalo da reši problem u okviru kojeg se neki Windows 10 uređaju restartuju i po nekoliko puta.

Kompanija ažuriranje opisuje kao ono koje rešava probleme sa komponentom koja je odgovorna za instaliranje Windows 10 ažuriranja. Tako je neophodno da korisnici preuzimaju najnovije SSU verzije, budući da je to potrebno da bi se rešili problemi sa Windows 10 update procesom, što je svima u interesu.

Pročitajte i:  Microsoft Teams: Pripremite se za jasniji zvuk na sastancima 

Tako se preporučuje da se novo SSU ažuriranje preuzme pre kumulativnog update-a za oktobar, te je objavljena i lista za preuzimanje iz Microsoft update kataloga.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,