BIZIT plus

Microsoftov novi Xbox Home UI je dostupan

Microsoft je prvi put počeo da testira novi Xbox Home UI pre skoro godinu dana, a kompanija je sada spremna da ga isporuči svim vlasnicima Xbox -a. Od danas, remont Xbox Home interfejsa se primenjuje na sve konzole Xbox Series X / S i Xbox One, sa više prostora za pozadinu i brz pristup prodavnici, pretrazi i podešavanjima.

PCPress.rs Image

Novo Xbox Home iskustvo će početi da se primenjuje „na podskup svih Xbox konzola“, kaže Ivi Krislov, viši menadžer proizvoda za Xbox iskustva. „To znači da će neki kupci morati da sačekaju nekoliko nedelja da bi se dočepali toga.

Najveća promena koju ćete odmah primetiti je prerađen korisnički interfejs koji gura popločani interfejs niže u korist više prostora za prikaz pozadine. Microsoft je u početku testirao novi korisnički interfejs koji je i dalje pokrivao pozadinu, ali fanovi Xbox-a su u povratnim informacijama jasno stavili do znanja da žele nešto drugačije.

„Kada smo prvi put Xbox Insajderima pokazali na čemu smo radili, jasno smo čuli vaše povratne informacije – želeli ste više prostora da pokažete prilagođene pozadine ili umetnost igre, brže opcije navigacije i više personalizacije“, kaže Krislov.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller 

Veličine pločica su sada smanjene, a Microsoft je čak dodao i novu responzivnu umetničku funkciju igre koja će ažurirati pozadinu kada pređete mišem preko određenih igara i aplikacija.

Iznad glavnog kućnog interfejsa nalazi se novi plutajući korisnički interfejs koji omogućava brz pristup biblioteci igara i aplikacija, Microsoft Store-u, Xbox Game Pass-u, pretrazi i podešavanjima. Ovaj meni za brzi pristup čini mnogo bržim navigaciju u biblioteku igara ili podešavanja.

Dok skrolujete nadole ostatak interfejsa, takođe ćete primetiti nove prilagođene i personalizovane liste i interfejs sličan vidžetu za ažuriranja prijatelja i zajednice. Microsoftovo početno Xbox Home UI testiranje učinilo je da se ovaj deo iskustva oseća kao džinovski Game Pass oglas, ali mogućnost da ga prilagodite zakačenim igrama i grupama kao što je Quick Resume čini ga mnogo personalizovanijim. Ipak, voleo bih da mogu da uklonim deo ovog Xbox Game Pass sadržaja.

Microsoft sada uvodi novi korisnički interfejs tokom narednih nedelja, a kada vaša Xbox konzola dobije ažuriranje, moći ćete da prođete kroz opcije prilagođavanja da biste stvari podesili tačno onako kako želite.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,