TrendMicro

Windows 7 2018 Edition – verzija koju smo čekali

Microsoft je veoma ponosan na Windows 10, čak su i ponudili vlasnicima Windows 7 da besplatno pređu na novi operativni sistem. I pored ove ponude, mnogi korisnici nisu bili spremni da se odreknu sedmice. Noviteti koje je donela desetka jednostavno nisu bili neophodni korisnicima koji su cenili ono što već imaju. Ipak, sigurni smo da bi svi ovi korisnici bez razmišljanja prešli na unapređenu Windows 7 Edition verziju prozora.

Windows operativni sistemi nisu nikad bili ujednačenog kvaliteta, naprotiv, bilo je tu prilično promašaja. Zato je i jasno zašto su korisnici prilično oprezni kada bi trebalo da se pređe na novi Windows, a prethodni radi sasvim dobro. Ispostavilo se da je Windows 10 jedna od boljih verzija, stabilna, sa dovoljno unapređenja (ne računajući pitanje privatnosti) da vlasnike Win7 natera da se zamisle. Da li su Microsoft Store, brojne aplikacije, živahne pločice u Start meniju i Cortana dovoljan razlog da se pređe sa 7 na 10? Mnogi će i pored svega ovoga i dalje reći – ne. Ipak, činjenica je da je od izlaska sedmice prošlo skoro 9 godina (da, zaista ima toliko), što znači da je vreme bar za neki fejslifting.

Pročitajte i:  Chrome: Prestaje podrška za Windows 7 i 8.1

Šta novo donosi Windows 7 2018 Edition koncept

To je isto pomislio Kamer Kaan Avdan koji je kreirao video u kome predstavlja koncept Windows 7 2018 Edition verzije. Njegov koncept polazi od ideje da se ne unose velike promene već nadgradi sve ono što korisnici očekuju od svoje verne sedmice. Kao što možete videti u videu ispod, autor zadržava sve ono zbog čega je Windows 7 i dalje popularan, dodajući novitete koji ne kvare koncept, ali olakšavaju rad.

Neki noviteti su pozajmljeni iz desetke, pa bi tako i u novoj sedmici imali Cortanu i Action Center. Tu je i Dark Mode kao i dinamična pozadina sa opcijama za dan i noć. Jedina mana ovog koncepta je – što je to i dalje koncept. Ako ste i dalje ponosni vlasnik Windows 7, verujemo da nećete menjati operativni sistem dok ne budete prinuđeni.

Izvor: Beta News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,