TrendMicro

Windows i Windows Phone aplikacije nastale u Srbiji

Ne samo da broj aplikacija u Windows Store‑u raste i dostiže šestocifrene brojke, već i broj aplikacija za Windows platformu koje nastaju u Srbiji raste iz dana u dan. Upoznajmo nekoliko njih koje ćete rado koristiti, uz podsećanje da je od 20. novembra Windows Phone dobio i dugo očekivani Instagram – porodica je sada potpuna!

B92

04_WindowsPhone-02Nova B92 Windows Phone aplikacija omogućava brz i jednostavan pregled sadržaja sajta B92.net, pružajući korisnicima mogućnost da uz pomoć svega nekoliko dodira pristupe najnovijim informacijama iz zemlje i sveta.

Uz pomoć specijalno prilagođenog interfejsa, aplikacija će vam pružiti mogućnost kreiranja, slanja i čitanja komentara na vašem Windows telefonu.

Pregled i deljenje sadržaja je od sada takođe mnogo jednostavnije, zahvaljujući integrisanim mogućnostima povezivanja na društvene mreže i elektronsku poštu, dok automatsko čuvanje podataka na telefonu prilikom slanja komentara štedi na vremenu kada sledeći put budete želeli da komentarišete neki članak.

Zahvaljujući automatskom prepoznavanju lokacije, korisnicima je omogućen prikaz vremenske prognoze u realnom vremenu, dok će se televizijski i radio program, kao i programske šeme TV B92, Info kanal i Radio B92 automatski ažurirati.

Saundz

04_WindowsPhone-01Windows 8 aplikacija Saundz koristi najnovije tehnologije kako bi korisnicima pružila jednostavan i efikasan način za učenje engleskog jezika, u 37 poglavlja i 161 lekciji.

Kao vaš online učitelj, Saundz kombinuje audio‑vizuelne komponente za usavršavanje pravilnog izgovora engleskog jezika i uči vas izgovoru svih 40 zvukova prisutnih u engleskom jeziku.

Pored toga što korisniku omogućava da čuje zvuk ili reč, aplikacija omogućava da se izgovor svake reči vizuelno predstavi zahvaljujući Simone, vašem interaktivnom asistentu za izgovor.

Nadji.info

Jedna od novijih Windows Phone aplikacija nadji.info je interaktivni vodič kroz lokalne znamenitosti i mesta za zabavu. Korisnici će putem ove aplikacije moći da se unapred informišu o ugostiteljskim objektima – bez obavezne registracije, članarine ili pretplate.

Dodavanjem fotografija i ostavljanjem utisaka, svaki od korisnika generiše sadržaj koji istovremeno i samim ugostiteljima omogućuje da saznaju šta je to što se posetiocima lokala dopada, a šta treba unaprediti, čime nam je zapravo omogućeno da kreiramo zabavu po sopstvenoj meri. Kasnije, putem aplikacije, svaki od objekata je moguće oceniti i rangirati.

Geography Quiz Game

Domaća Weblinx kompanija je nedavno predstavila novu interaktivnu igricu Geography Quiz Game u vidu zanimljivog kviza za Windows Phone i Windows 8.1 platforme. Cilj igre je da korisnik vežba ili poboljša znanje geografije tako što će pogađati različite odlike zemalja, poput državnih zastava, granica, znamenitosti, kao i različitih orijentira, glavnih gradova i službenih jezika.

Pored testiranja znanja na zabavan način, aplikacija Geography Quiz Game pruža mogućnost deljenja rezultata s prijateljima uz pomoć društvenih mreža. Aplikacija nudi četiri režima igre s različitim brojem pitanja: 10 pitanja, 25 pitanja, 50 pitanja ili neograničeni broj pitanja, uz mogućnost da pogrešite svega pet puta pre nego što ispadnete.

04_WindowsPhone-03I ovde nije kraj, jer uskoro će i www.Tvitni.Me, popularni Twitter servis namenjen trenutno ex-Yu regionu, koji iz Twitter adresara prerasta u neverovatan internacionalni alat za analizu pojavljivanja na ovoj društvenoj mreži, imati svoj debi na Windows platformama.

Verujemo da će, sada već stotine hiljada tviteraša u regionu, rado pretraživati, a agencije analizirati svoje ili tuđe digtalne kampanje i sentiment na maternjem jeziku upravo preko Tvitni.Me servisa.

Aleksandra Rakin

(Objavljeno u časopisu PC#205)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: