Witcher 4 verovatno ekskluziva za next-gen konzole PS5, Xbox Series X

Cyberpunk 2077 je odložen zato što je CD Project RED trebalo da optimizuje 9 različitih platformi, uključujući i aktuelne konzole, što je predstavljalo poseban izazov. To bi želeli da u budućnosti izbegnu. CEO CDPR-a Adam Kicinski rekao je da će sledeći projekat preskočiti PS4 i Xbox One u korist “next-gen” konzola.

PCPress.rs Image

“S obzirom da su potrebne godine da se naprave AAA naslovi, to ima smisla. Izbacujemo igru na tržište, koja je, da budemo iskreni, za konzole sledeće generacije, a mi je pripremamo za prilično stare mašine, što predstavlja specifičan izazov koji ne želimo u budućim projektima,” rekao je Kicinski.

Cyberpunk, pa novi Witcher

Još je u martu CDPR potvrdio da radi na novoj single player igri koja je u vezi sa Witcher univerzumom. Programeri koji rade na Cyberpunk 2077 igri, bi trebalo da završe i sa multiplejer komponentom igre, svi da fokusiraju na novu Witcher igru.

Ukoliko bude tako, nova Witcher igra neće biti jedina koja dolazi na PS5 i Xbox Series X. CD Project RED je najavio i da će The Witcher 3 biti optimizovan za novi hardver i objavljen i na tim konzoloma, tako da će razvojni timovi imati pune ruke posla do izlaska sledeće igre.

Pročitajte i:  Nedostatak konzola aktuelne generacije mogao bi da potraje do 2023. godine

Izvor: tweaktown

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,