Woola investira u održivu ambalažu 

Danas je estonska kompanija za održivo pakovanje Woola objavila rundu finansiranja od 2,5 miliona evra. Woola ambalažu koriste e-trgovina i luksuzni prodavci za zaštitu proizvoda tokom isporuke. 

Kompanija proizvodi zaštitnu vunenu ambalažu za zamenu plastike. Godišnje se proizvede 141 milion tona plastične ambalaže, od čega se samo oko 14 odsto prikupi za reciklažu, a još manji deo se stvarno reciklira.  Istovremeno, do 90 odsto ovčje vune spali se ili zakopa u evropskim zemljama – što iznosi 200.000 tona vune koja svake godine ostane neiskorišćena u Evropi jer je previše gruba za tekstilnu industriju. 

 Otkako je Woola osnovana 2020. godine, fokus kompanije je bio na zameni folije sa mehurićima u e-trgovini. Sada kompanija širi svoju ponudu na tržište luksuzne robe. 

 Woola-in izvršni direktor i suosnivač Anna-Liisa Palatu je podelila:  „Osnovali smo Woola da pomognemo da se zaustavi upotreba fosilnih goriva.  Dve kuće LVMH grupe već koriste Woola ambalažu za zamenu plastike, a sa jednom od njih sprovodimo kružni pilot program.  Ponosni smo što radimo sa grupom koja, sa svojim kompanijama, ponovo izmišlja kodove za pakovanje kako bi na kraju zabranila plastiku zasnovanu na fosilima.” 

Pročitajte i:  NIS: Partner zajednice u održivom razvoju

 Jedna od najvećih kompanija u Evropi, LVMH Grupa, je u svom planu za ekološke performanse zacrtala put bez plastične ambalaže na bazi fosila do 2026. godine.  Finansiranje vodi Metaplanet, a prate ga Future Ventures i Lemonade Stand, oba investitora Woola-.e od 2021, zajedno sa novim investitorima. 

 „Lepota često leži u jednostavnosti“, rekao je Rauno Miljand, menadžer Metaplaneta. Woola spasava prirodni resurs – ovčiju vunu – da ne završi na deponijama i koristi ga da pomogne trgovcima da postignu svoje ciljeve održivosti. Ovo se radi kroz ciklus inovacija proizvoda i brzu petlju povratnih informacija sa kupcima.“ 

Izvor: tech.eu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,