BIZIT 2022

Xiaomi kiosk za pametne telefone

Do sada su se pod vending mašinama podrazumevali automatizovani kiosci na kojima ste mogli da kupite vodu, sokove, kafu, čaj, čokoladice i druge „grickalice“. Međutim, kompanija Xiaomi je redefinisala koncept vendinga predstavljanjem prve vending mašine za prodaju pametnih telefona.

PCPress.rs Image

Prvi „Mi Express“ kiosk je prošle nedelje postavljen u Manyata Tech parku u Bengaluru (Indija) i on omogućava automatizovanu kupovinu različitih modela Xiaomi telefona i prateće opreme za njih. Kiosk poseduje ekran osetljiv na dodir preko koga se biraju opcije, a plaćanje je omogućeno preko mobilnog telefona, kešom, kreditnim ili debitnim karticama. S obzirom da se u kiosku nalazi vredna roba, na njegovom vrhu postavljena je Xiaomi Mi 360 kamera, koja snima sve oko kioska i na taj način predstavlja dodatno obezbeđenje od vandala i potencijalnih lopova.

Nije slučajno da se Xiaomi odlučio da vending smartphone kioske postavlja baš u Indiji. U ovom trenutku, Indija je najbrže rastuće tržište mobilnih telefona i svi veliki proizvođači se na različite načine dovijaju kako da dopru do što većeg broja potencijalnih kupaca. A ako se ovo pokaže kao uspešan eksperiment, Xiaomi će početi da postavlja vending mašine širom Indije, prvenstveno na aerodromima i u tržnim centrima…

Pročitajte i:  Google Pixel Fold će imati jedinstvenu poziciju kamere

Izvor: SlashGear

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,