Xiaomi sprema četiri pametna telefona sa 108 MP senzorom

Prošlog meseca Samsung je najavio senzor za kameru najviše rezolucije za pametne telefone ikada, 1/1,33″ 108 MP ISOCELL Bright HMX. Xiaomi će biti prva kompanija koja će ovu tehnologiju koristiti u komercijalnom uređaju, a do sada su kružile glasine da bi senzor mogao da se pojavi na Mi Mix 4 telefonu, jer se pretpostavlja da će se lansirati u oktobru (što bi bilo godinu dana ranije od najave njegovog prethodnika).

PCPress.rs Image

Međutim, nova informacija sa portala XDA Developers otkrila je da kineska kompanija u stvari radi na četiri različita pametna telefona koja će imati 108 MP zadnju kameru. Njihovi kodni nazivi su „tucana“, „draco“, „umi“ i „cmi“, a otkriveni su putem koda u MIUI-evoj aplikaciji Mi Gallery. Ta aplikacija je dobila podršku za prikazivanje 108 MP fotografija u punoj rezoluciji, ali ovo je posebno namenjeno za ova četiri uređaja. Otuda zaključak da bi svi imali 108 MP senzor, i bili u stanju da snimaju slike od 108 MP, ukoliko njihovi korisnici žele da prođu kroz Manual mode i omoguće opciju.

Pročitajte i:  Samsung u 2022. godini donosi HDR10+ gejming standard za televizore i monitore

Isti izvor je u prošlosti identifikovao dva Xiaomi telefona koji bi koristili pop-up selfi kamere za koje se ispostavilo da su Redmi K20/Mi 9T i Redmi K20 Pro/Mi 9T Pro. Naravno, sama mogućnost gledanja fotografija od 108 MP u aplikaciji galerije nije lažna potvrda da će četiri Xiaomi-eva telefona imati ISOCELL Bright HMX kameru, ali takva logika nekako ima smisla. Razmislite na ovaj način: ako postoji samo jedan Xiaomi telefona sa mogućnošću beleženja fotografija rezolucije od 108 MP, a kompanija želi da obezbedi da vaši prijatelji mogu da vide slike od 108 MP koje ste snimili na svojim telefonima, tada podrška za ovu funkciju neće biti ograničen na četiri određena uređaja.

Začudo, izvor ovog izveštaja kaže da nijedan od ova četiri uređaja neće biti Mi Mix 4. Dakle, ili su glasine o tome da će Mi Mix 4 imati 108 MP kameru pogrešne, ili podrška za nju još uvek nije dodata aplikaciji Mi Gallery.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,