YouTube TV za bolji kvalitet slike

Uzimajući u obzir koliko košta, YouTube TV je ponekad izneveren od strane kupaca jer nudi samo osrednji kvalitet slike. Ovo može da varira u zavisnosti od vaše lokacije ili specifičnog fida koji vam YouTube  TV servira, ali ako skenirate podredit YouTube  TV-a, videćete kvalitet slike kao uobičajenu pritužbu. Nije uvek bilo ovako. Sada, kompanija radi nešto po tom pitanju – barem za određeni sadržaj.

PCPress.rs Image

Jučer u postu za gorepomenutu Reddit zajednicu, YouTube TV je podelio detalje o nedavnim (i predstojećim) poboljšanjima aplikacije. Promena koja je lako privukla najviše pažnje je ova:

Većina kablovskih kanala YouTube  TV-a se isporučuje servisu putem mreža u 720p, tako da je to najbolje što korisnici dobijaju. Ali određeni kanali, uključujući TBS i TNT, pružaju 1080i feed koji YouTube TV deinterlazira na 1080p. Međutim, kada je u pitanju striming, brzina protoka je zaista kritičan element za stvaranje dobrog izgleda slike i smanjenje artefakata kompresije, pikselizacije, blokiranja itd. — posebno u tamnim scenama. Povećanje brzine prenosa može dovesti do znatno bolje slike.

Pročitajte i:  Kako je YouTube kreirao ekonomiju kreatora sadržaja

Hulu sa Live TV-om i DirecTV Stream-om imaju prednost u odnosu na YouTube TV u kvalitetu slike, ali kada uzmete u obzir druge prednosti YouTube TV-a, poput najboljeg u klasi DVR-a i čistijeg korisničkog iskustva, razlika nije nužno dovoljna da se prebacite . Čak i tako, ako YouTube  može da izjednači uslove sa ova dva, to bi donelo primetno poboljšanje i možda smanjilo odliv. Sa mesečnom pretplatom koja sada košta preko 70 USD mesečno, YouTube mora stalno da poboljšava uslugu ako želi da korisnici TV-a uživo ostanu tu.

Nakon što je debitovala u svojoj multiviev funkciji za March Madness, kompanija nastavlja da eksperimentiše sa svojom prezentacijom pre nego što ovogodišnja NFL sezona počne. Jednom kada se to dogodi, YouTube će početi da emituje svoj veoma važan paket nedeljnih ulaznica fudbalskim navijačima koji su spremni da potroše mnogo za to.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: