Zoom dodaje automatsko titlovanje za sve besplatne naloge

Zoom planira da ove jeseni uvede podršku za automatsko titlovanje za besplatne naloge, kao deo svojih napora da uslugu učini dostupnijom, objavila je kompanija.

PCPress.rs Image

Od ove nedelje možete da zatražite funkciju putem Google obrasca

Ako ste vlasnik besplatnog naloga kojem je potreban pristup funkciji pre toga, Zoom omogućava korisnicima da ručno zatraže pristup Live Transcription funkciji putem Google obrasca linkovanom u njenom saopštenju. Live Transcription nisu sasvim nova funkcija Zooma, jer je već postojala za plaćene naloge. Inače, domaćini sastanaka morali su ručno da dodaju titlove ili da koriste nezavisnu uslugu. Ali sada će ova funkcija postati dostupna milionima ljudi koji se besplatno oslanjaju na Zoom-ove usluge.

Stranica za podršku za Zoom napominje da je njena funkcija Live Transcription trenutno dostupna samo na engleskom jeziku. Automatski closed captions su takođe dostupni na drugim platformama, kao što je Google Meet. S obzirom na to koliko je široko korišćen Zoom postao od početka pandemije, sjajno je videti ga kako dodaje nove, korisne funkcije.

Pročitajte i:  Google pokrenuo novu progresivnu web aplikaciju Google Meet

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,