Zoom sa uslugama e-pošte i kalendara

Zoom objavljuje nove usluge za poštu i kalendar kao deo svog najnovijeg kruga poslovnih funkcija objavljenih na godišnjem događaju Zoomtopia. Dostupni kao beta verzija, pošta i kalendar nalik Outlook-u će se uredno ubaciti u novi objedinjeni Zoom One interfejs kompanije zajedno sa drugim alatkama kao što su timsko ćaskanje, tabla, telefon i sastanci.

PCPress.rs Image

Sa nedavnim izdanjem Zoom Team Chat-a, kompanija je već gurnula u Slack i Microsoft Teams teritorije, a sada je pokrenuta trka za kompletno hibridno radno rešenje koje uključuje trenutnu komunikaciju, video i e-poštu. Zoom više preuzima Microsoft 365 (formalno Office 365), posebno dozvoljavajući kompanijama da se povežu sa svojim postojećim servisom e-pošte ili, ako im nedostaje IT odeljenje, da ga hostuju umesto njih.

Mala preduzeća koja prežive pandemiju mogu imati potrebu da prebace svoje zastarele servere e-pošte na bezbedniju platformu, posebno ako im nedostaje IT osoblje za njihovo održavanje. Sada su usluge Zoom Mail i Kalendar još jedno rešenje koje kompanije mogu da razmotre u odnosu na proizvode kao što su Microsoft 365 i Google Workspace — na kraju krajeva, verovatno ionako koriste Zoom sastanke.

Pročitajte i:  Zoom lansira novu aplikaciju za Apple Vision Pro

U blogu kompanije, Zoom šef proizvoda Joseph Chong piše da je Zoom pošta šifrovana od kraja do kraja kod korisnika Zoom Mail Service-a. „Usluge pošte i kalendara Zoom (beta) su usmerene na klijente malih i srednjih preduzeća koji posebno cene privatnost e-pošte“, napisao je Chong. Rešenje „sve u jednom“ je dizajnirano da spreči korisnike da moraju da menjaju aplikacije kada razmjenjuju grupne poruke i započinju video sastanak sa timom ili odgovaraju na e-poštu klijenta.

Zoom-ova novo ažurirana veb stranica Mail and Calendar uvodi novi domen „@zmail.com“ koji korisnici mogu da koriste za svoje naloge, dok korisnici Zoom One poslovnog plana mogu da kreiraju sopstveni prilagođeni domen. Druga stranica potvrđuje da Zoom Mail i Calendar koji rade kao klijent mogu da integrišu usluge Google i Microsoft 365 (razmena).

Kalendari unutar Zoom-a pomažu da se sastanci lakše započnu tako što ne morate da petljate po Zoom linkovima ili možete da vidite ko je već u prostoriji pre nego što se pridružite. Takođe možete videti koji sastanci su završeni i videti vezu za snimanje bez čekanja da osoblje završi otpremite i ručno pošaljite svom timu.

Pročitajte i:  Zoom predstavlja AR/VR funkcije za Apple Vision Pro

Zoom je na svom događaju podelio i neke druge nove funkcije. Jedan se zove Zoom Spots, koji pokušava da „donese fluidne interakcije ličnog rada“ tako što drži kamere vas i vaših saigrača uključene u virtuelnom prostoru za saradnju. Zoom spotovi će biti dostupni početkom 2023.

Zoom takođe ima novi chatbot sa veštačkom inteligencijom pod nazivom Zoom Virtuelni agent koji može da reši probleme klijenata i pomogne preduzećima da smanje obim poziva ljudskim agentima. Biće dostupan 2023.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: