Top50 Glas publike

8 najboljih Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 funkcija o kojima bi trebalo da znate

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 je debitovao za vodeće pametne telefone koji dolaze u mesecima koji slede.

PCPress.rs Image

Zasnovan je na 4nm procesu i poboljšava CPU, GPU, AI obradu i druge oblasti

Ovde ćemo proći kroz sve te nadogradnje i funkcije:

  • Naravno, postoji poboljšanje u dizajnu jezgra čipseta. Iako je i dalje zasnovan na 4nm proizvodnji kao što je Snapdragon 8 Gen 1, sada uključuje 1x osnovno jezgro (Cortex X3) @3,2GHz, 4x jezgra performansi @2,8GHz i 3x jezgra efikasnosti @2,0GHz. Rečeno je da ovo nudi 35% poboljšane performanse CPU-a, dok osigurava efikasnost od 40%.
  • Prateći Adreno GPU sada tvrdi da ima do 25% povećanja u performansama, dok daje do 45% poboljšanu energetsku efikasnost.
  • Značajan pokretač performansi bio bi AI jer se Hexagon DSP može pohvaliti do 4,35x većim brzinama. Neki od istaknutih slučajeva upotrebe uključuju prevod na više jezika i semantičku segmentaciju u realnom vremenu. Ovo poslednje znači da kamera može da identifikuje različite stvari na slici i da izvrši brzo podešavanje. Dakle, viewfinder će verovatno odražavati kako bi izgledao obrađeni krajnji rezultat.
  • Memorija je nadograđena na LPDDR5x RAM i UFS 4.0 skladište.
  • Što se tiče konekcije, sada postoji podrška za WiFi 7 Multi Link, Bluetooth 5.3 i dvostruke aktivne 5G SIM kartice (zahvaljujući Snapdragon X70 modemu).
  • Odeljenje za zvuk konačno dobija podršku za izvorni „dinamički prostorni audio“ koji će koristiti praćenje glave da bi korisniku pružio osećaj zvuka koji dolazi iz različitih pravaca. Takođe ćete moći da strimujete bez gubitaka na 48 kHz.
  • Prelazeći sa zvuka na vizuelni prikaz, možete da snimate do QHD+ rezolucije i brzine osvežavanja od 144 Hz. Qualcomm je takođe omogućio AV1 dekodiranje izvorno.
  • Što se tiče snimanja video zapisa, dobijate podršku za 8K. Ali bilo da se radi o reprodukciji na uređaju ili eksternom ekranu, rezolucija je ograničena na 4K. Qualcomm takođe pominje da će čip podržavati nove senzore slike kompanije Samsung (uključujući 200MP ISOCELL HP3) i Sony.

Izvor: Digit.in

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *