Amazon neće ugostiti re:MARS robotiku

Amazon ne planira da ove godine ugosti svoju re:MARS konferenciju o vrhunskim tehnologijama poput robotike i svemira, potvrdila je kompanija. On će uključiti subjekte u svoju postojeću liniju događaja Amazon Web Services.

PCPress.rs Image

Tehnološki gigant pokrenuo je re:MARS, što je skraćenica za „Mašinsko učenje, automatizacija, robotika i svemir“, 2019. godine kao način da početnici, akademici, istraživači i rukovodioci razgovaraju o najnovijim dostignućima u ovim tehnologijama. Prerasla je iz privatne verzije događaja samo po pozivu, pod nazivom Mars, koja je privukla tehnološku elitu, a domaćin je bio osnivač i izvršni predsednik Amazona Jeff Bezos.

Odluka o otkazivanju re:MARS-a nije doneta iz budžetskih razloga, saopštio je Amazon. Izvršni direktor Amazona Andy Jassy pažljivo je razmatrao troškove širom kompanije jer se suočava sa usporavanjem rasta prodaje i sumornim ekonomskim izgledima. Kompanija je pretrpela najveća otpuštanja u svojoj istoriji, a Jassi je prekinuo niz inicijativa, uključujući program Amazon Care telehealth, obilazak „kamiona sa blagom“, Glow uređaj za video konferencije za decu i uslugu virtuelnih obilazaka Explore.

Amazon je koristio re:MARS da ukaže na neke od svojih futurističkih inovacija, kao što su dronovi za dostavu, roboti za skladištenje i svoj prvi kućni robot. Bezos je takođe vodio razgovore o kolonizaciji svemira i testirao par ogromnih robotskih ruku na daljinsko upravljanje. Na prošlogodišnjoj konferenciji, Amazon je demonstrirao funkciju u kojoj je njegov Alexa digitalni asistent imitirao preminulog rođaka.

Pročitajte i:  Amazon obučava LLM sa 980 miliona parametara

Portparol Amazon Web Services-a naveo je za CNBC u izjavi: „ AWS ugošćuje stotine hiljada kupaca i partnera svake godine na stotinama događaja širom sveta. Ovi događaji pružaju neprocenjivu priliku da se povežemo sa našim klijentima. Njihovo vreme je dragoceno i mi ozbiljno shvatamo odgovornost da svaki događaj učinimo vrednim za svakog učesnika, bilo da se radi o razvoju novih veština, identifikovanju novih rešenja koja će transformisati organizaciju ili izgradnji novih veza koje mogu unaprediti karijeru. Konsultovali smo se sa klijentima i zajednicom kao i uvek, a za 2023. odlučili smo da uključimo re:MARS teme — mašinsko učenje, automatizaciju, robotiku i prostor — u dobro finansiranu liniju postojećih AWS događaja.“

Izvor: cnbc

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: