TrendMicro

Android Auto beta ažuriranje uvodi dve ključne funkcije

Android Auto je uvek bio problematičan pri pokušaju da radi preko bilo koje vrste zaključanog ekrana na telefonu.

PCPress.rs Image

Najnovija Android Auto beta verzija olakšava korišćenje aplikacije

Jednostavno rečeno: uopšte nije funkcionisao, i zato su vesti o dve sveže nove beta ispravke dobre vesti za korisnike Android Auto-a. Najnovija beta verzija će uvesti nova podešavanja koja korisnicima omogućavaju da preuzmu kontrolu nad načinom na koji startuje Android Auto u njihovim automobilima nakon uključivanja Android telefona.

Trenutno korisnici moraju uvek otključati ekran kako bi omogućili Android Auto-u da prikaže svoj interfejs. U suprotnom, povezivanje telefona bez otključanog ekrana pokreće Android Auto, on tada detektuje automobil, ali ostaje prikazan samo na ekranu telefona. To je sve spremno za promenu, jer Google želi da uvede opciju koja omogućava frustriranim korisnicima da pokrenu Android Auto i da ga koriste kada je telefon zaključan. Google kaže da će nova funkcija omogućiti „pristup funkcijama vašeg telefona na ekranu dok je zaključan“. Drugo, ljudi iz Auto Evolution-a primećuju da Google takođe uvodi mogućnost pokretanja Android Auto-a odmah kada je uključen u vozilo.

Pročitajte i:  Google kasni sa redizajnom Android Auto platforme

Pokretanje usluge će stoga biti automatizovano u vašem automobilu, sa postavkom koja omogućava automatsko pokretanje Android Auto-a ili, ako želite, upotrebu u manuelnom režimu. Dok prvi štedi vreme i trud, drugi zahteva da korisnici Android Auto-a sami pokrenu aplikaciju nakon povezivanja telefona sa glavnom jedinicom. Google neprestano osvežava Android Auto sa podešavanjima za poboljšanje korisničkog iskustva, pri čemu je usluga nedavno optimizovana za vozila sa upravljačem na desnoj strani. Nadajmo se da će ove najnovije funkcije uskoro stići u stabilnu verziju, tako da će korisnici moći da iskoriste prednosti neprimetnije integracije i interakcije između Android Auto-a i njihovih vozila.

Izvor: t3

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: