„Angry Birds” navodno se prodaje – Segi

Sega je navodno blizu kupovine Rovio Entertainment – kompanije koja je vlasnik franšize mobilnih igrica Angry Birds – za ogromnu milijardu dolara, navodi The Wall Street Journal. Sega bi mogla da zaključi veliki posao početkom sledeće nedelje, kažu ljudi koji govore za WSJ.

PCPress.rs Image

Iznenađujuće je pomisliti da bi Sega – konkretno, njena matična kompanija Sega Sammy Holdings – želela da potroši toliko na Rovio s obzirom na pad popularnosti igara Angry Birds. Originalna igra je bila veliki uspeh 2009. godine, ali je franšiza naizgled pala od svog vrhunca 2014, kada je Rovio prijavio pad profita i otpuštanja.

Godine 2016, Rovio je isprobao filmsku adaptaciju, The Angry Birds Movie, koja je bila uspešna na blagajnama i još uvek je sedmi film sa najvećom zaradom – čak i ako recenzije nisu bile ljubazne. Njegov nastavak iz 2019, The Angry Birds Movie 2, nije postigao isti uspeh. Rovio je posmatrao kako konkurenti poput Candy Crush rastu sve više i više, izjedajući interesovanje za Angry Birds.

Pročitajte i:  Radnici kompanije Sega u Americi postigli dogovor o sindikatu

Nedavno je Rovio uklonio svoju originalnu igru Angry Birds iz Google Play prodavnice, a iOS verziju je preimenovao u Red’s First Flight. Ovaj potez je naizgled učinjen kako bi se igrači prebacili na unosne freemium nastavke i zamaglili kupovinu jednom i zauvek igrali poslovni model originalne igre.

Rovio se ranije približio ugovoru od 800 miliona dolara za izraelski programer Plaitika koji će preuzeti, ali su ti razgovori zvanično nestali u martu. Sada bi Sega uskoro mogla da poseduje kompaniju Angry Birds sa sedištem u Finskoj.

Rovio-ova originalna igra Angry Birds bila je prva mobilna igra koja je dostigla 1 milijardu preuzimanja (rekord koji je u stvari potvrdila Ginisova svetska rekorda), a Rovio je tvrdio da je njegova kombinovana biblioteka igara dostigla 5 milijardi preuzimanja od prošle godine. Dakle, možda postoji argument da kompanija vrednuje petinu dolara po preuzimanju. Sećate se kada je Take-Two kupio studio društvenih igara Zinga za 12,7 milijardi dolara?

Možda Sega ima novi set heroja u rangu sa Sonic i prijateljima, koji samo čekaju da ih pokrene epska franšiza mobilnih igara.

Pročitajte i:  Radnici kompanije Sega u Americi postigli dogovor o sindikatu

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,