AOC G2 serija monitora obogaćena novim modelima

AOC predstavlja dva nova vrhunska 34 inčna ultra-široka (21:9 formata) gaming monitora iz svoje G2 serije. Ova dva UWQHD (Ultra-Wide Quad HD 3440 x 1440 piksela) monitora na prvi pogled su slična, ali razlikuju se u brzini osvežavanja.

PCPress.rs Image

CU34G2X monitor može se pohvaliti impresivnom brzinom osvežavanja od 144 Hz, idealnim za strastvene gejmere, dok CU34G2 dolazi s brzinom osvežavanja od 100 Hz. Oba modela su opremljena VA panelom koji reprodukuje duboke crne tonove, prirodne i živopisne boje i vrlo visok kontrast. Uz visoku brzinu osvežavanja, gejmeri će uživati u iskustvu igranja bez zastajkivanja ili kidanja slike zahvaljujući AMD FreeSync podršci i vremenu odziva od 1 ms (MPRT) koji obezbeđuju glatku igru bez smetnji.

PCPress.rs Image

Prva izuzetna karakteristika ovih monitora je impresivan radijus zakrivljenosti od 1500 mm  i ultra-široka razmera slike 21:9 formata. Dodatno horizontalno proširenje ekrana stvara iskustvo kao što je VR-a pokrivajući korisnikov periferni vid čime se stvara utisak kao da se igra nastavlja i izvan glavnog središta akcije. Ultra-široku razmeru slike ceniće gejmeri svih žanrova, ali posebno ljubitelji first-person igara (npr. RPG-ova, simulacija  i takmičarskih igara). Ovaj monitor ne ulepšava samo igranje, već i gledanje filmova postaje drugačije zahvaljujući 21:9 formatu koji je idealan za filmove snimane u 2.35:1 i 2.39:1 formatima zbog čega korisnike neće ometati dosadne crne crtice na ekranu. Široki uglovi gledanja od 178 stepeni omogućuju čistu sliku iz svakog ugla gledanja.

Pročitajte i:  Najbolji proizvodi 2021. godine 2/8 - Komponente i mrežni uređaji

Oba modela, CU34G2 i CU34G2X, sa svojim 34 inčnim dijagonalama su približno jednake visine kao i široki 27 inčni monitori 16:9 formata, ali pružaju mnogo više prostora na ekranu i bolju udobnost u obavljanju svakodnevnih zadataka. Prostrani ekran u kombinaciji s visokom 3440 x 1440 rezolucijom rezultira savšenom kombinacijom prijatne i detaljne gustoće piksela od 109 ppi.

PCPress.rs Image

Gejmeri mogu odabrati CU34G2X sa brzinom osvežavanja od 144 Hz ili CU34G2 s brzinom osvežavanja od 100 Hz. Oba monitora imaju izuzetno brzo vreme odziva od 1ms MPRT koje obezeđuje brzu i oštru sliku bez smetnji u prikazu slike, dok AMD FreeSync podrška eliminiše zastajkivanje ili kidanje slike. Zahvaljujući opciji niskog ulaznog kašnjenja, kašnjenje prenosa između monitora i izvora je minimizovan.

Oba monitora dolaze s postoljem koje ima mogućnost podešavanja visine, dok Flicker-Free i Low Blue Light tehnologije osiguravaju zdravo korišćenje monitora, koliko i ergonomski, toliko i za dobrobit očiju.

Za korisnike koji žele dobiti veliku prednost u igranju, AOC nudi i neke druge gaming karakteristike. AOC Game Color prilagođava zasićenje boja unapređujući različite nivoe sive boje i detalja slike, a Dial Point opcija korisnicima omogućuje postavljanje mete na sredinu ekrana kao pomoć za preciznije ciljanje. Monitori imaju i četiri ugrađena USB utora kao i audio input i output koji olakšavaju spajanje s perifernim uređajima.

Pročitajte i:  Novi Apple ekran biće duplo jeftiniji od Pro Display XDR-a

PCPress.rs Image

Novi AOC CU34G2 i CU34G2X će biti dostupni od januara 2020. godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od:

AOC CU34G2 – 55.439,00 Din. (bez PDV-a)

AOC CU34G2X – 68.439,00 din. (bez PDV-a)

Više informacija o tehničkim karakteristikama novih monitora:

https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/cu34g2-bk

https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/cu34g2x-bk

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,