TrendMicro

Apple angažuje Teslinog direktora softvera

Direktor Teslinog softvera navodno će sada raditi na Apple-ovom softveru za autonomni automobil, odnosno takozvanom autopilotu.

PCPress.rs Image

Apple je bio neverovatno tajnovit u vezi sa svojim naporima da razvije autonomni automobil, ali prema izveštaju Bloomberg-a, njegov najnoviji potez je zapošljavanje ključnih ljudi iz njegove najveće konkurencije. Tehnološki gigant je navodno angažovao Christopher-a “CJ” Moore-a, koji je bio direktor Teslinog softvera za autopilota od 2019. godine i koji je u kompaniji od 2014.

Dok Moore tek treba da ažurira svoju LinkedIn stranicu, prema izveštaju Bloomberg-a on će raditi na softveru u Apple-u i podneće izveštaj Stuart-u Bowers-u. Kao i Moore, Bowers je radio kao Teslin šef jedinice za autopilota dok nije otišao 2019.godine.

Još u maju, Moore je bio jedan od zaposlenih koji je rekao kalifornijskom DMV-u da je Elon Musk preuveličao punu vremensku liniju samovožnje proizvođača automobila. U konferencijskom pozivu DMV-u, on je rekao da Musk-ove izjave da će automatizovana vožnja nivoa 5 uskoro doći ne „poklapaju inženjersku stvarnost“.

Pročitajte i:  VKontakte se vratio u Apple App Store

Musk je govorio da će Teslina tehnologija uskoro moći da radi bez ljudske intervencije. Trenutno se tehnologija dostigla nivo 2, što i dalje zahteva od vozača da drže ruke na volanu. Christopher Moore je pozvan kao svedok u tužbi zbog smrti čoveka zbog autopilota na Floridi 2019. godine. Dokumenti za tu tužbu otkrili su početkom oktobra da je Moore već napustio Teslu.

Moor i Bowers su samo neki od bivših radnika Tesle koje je Apple angažovao za svoju automobilsku diviziju. Među ostalim zaposlenima su Michael Schwekutsch, koji je nekada bio Teslin potpredsednik inženjeringa koji je radio na pogonima, i Steve MacManus, koji je takođe bio Teslin potpredsednik inženjeringa.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,