Apple bi da se preseli u Teksas 

Apple će kombinovati tim iz San Dijega od 121 zaposlenog sa jednim u Ostinu u Teksasu, a svi zaposleni koji odluče da se ne sele mogli bi biti pušteni 26. aprila. To navodi Bloomberg, koji je izvestio da je portparol Apple-a potvrdio da je tim , koji sluša snimke Siri interakcija kako bi se uverio da je reagovao na odgovarajući način, „imaće priliku da nastavi svoju ulogu sa Appleom u Ostinu. 

PCPress.rs Image

U članku se navodi da je osoblje bilo iznenađeno preseljenjem, za koje je Apple naznačio da će uključiti preseljenje u drugi kampus u San Dijegu do kraja januara, a ne odlazak u Teksas. Kompanija je navodno rekla zaposlenima da se mogu prijaviti za druge poslove u kompaniji, iako neki sumnjaju da su kvalifikovani za druge Apple uloge u gradu, a većina ne planira da se preseli. 

To je i očekivano s obzirom na naglost – praktično je zagarantovano da neki neće moći tako iznenada da iskorene. Dakle, njihovi odlasci ne bi bili otpuštanje sami po sebi, ali nije daleko od toga. Apple je uglavnom izbegavao otpuštanja jer su druge kompanije napravile velike rezove u poslednje dve godine. 

Pročitajte i:  Novi iPad odbacuje fizičke SIM kartice 

Za one koji se presele, Bloomberg piše da će dobiti 7.000 dolara stipendije, dok će Apple ponuditi ostalima četiri nedelje otpremnine plus još nedelju dana godišnje koliko su radili, kao i šest meseci zdravstvenog osiguranja. Tim iz San Dijega navodno sluša snimke Siri na više jezika, uključujući hebrejski, engleski, španski i arapski. 

Apple se generalno smatra da je iza krive veštačke inteligencije, barem kada je u pitanju njegov digitalni asistent, uprkos tome što ljudi koriste za proveru kvaliteta Siri snimaka, kao što to rade i Google i Meta. Ta percepcija se nije promenila uvođenjem LLM-a, ali Apple je ulagao ogromna sredstva u sustizanje, a navodno se udvarao novinskim kućama kako bi kupio podatke o obuci. Nedavno je objavio svoje takozvane okvire i biblioteke koje podržavaju razvoj veštačke inteligencije na repozitorijumima koda i radi na optimizaciji LLM-a za upotrebu na svojim iPhone uređajima. Očekuje se da će kompanija objaviti svoje LLM planove u junu. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,