BIZIT plus

Apple se žali na američku zabranu Apple Watch Ultra 2 i serije 9 

Apple je uložio žalbu na odluku Komisije za međunarodnu trgovinu da zabrani prodaju modela Watch Series 9 i Watch Ultra 2 u SAD, pokazuju sudski zapisi. Pored toga, kompanija traži hitno zadržavanje zabrane na najmanje dve nedelje dok se ne donese odluka o redizajniranim verzijama zabranjenih modela. 

PCPress.rs Image

„Snažno se ne slažemo sa odlukom USITC-a i naredbom o isključenju koja je nastala, i preduzimamo sve mere da vratimo Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 kupcima u SAD što je pre moguće“, rekao je Apple u izjavi za Reuters . Apple nije odmah odgovorio na The Vergeov zahtev za komentar. 

Modeli, za koje Apple kaže da su njihovi najpopularniji, zabranjeni su nakon što je ITC otkrio da je Apple prekršio tehnologiju zasićenja krvi kiseonikom koju je patentirala zdravstvena kompanija Masimo. 

U podnesku, Apple-ovi advokati su tvrdili da će kompanija od 3 triliona dolara „pretrpeti nepopravljivu štetu“ ako modeli ostanu sa polica tokom pravnog postupka. Prema podnesku, ogranak za izvršenje naloga o isključenju Carine i granične zaštite SAD treba da donese odluku o redizajniranim verzijama modela Watch 13. januara 2023. „U najmanju ruku, Sud bi trebalo da odobri dovoljno dugo zadržavanje carini da donesemo ovu odluku“, saopštila je kompanija. 

Pročitajte i:  Apple i Epic Games: Borba se nastavlja

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,