Top50 Glas publike

Apple patent za grupni selfi uz socijalno distanciranje

U vreme kada se preporučuje socijalno distanciranje, smatra se nebezbednim kriranje grupnih selfija. Apple je, međutim, uspeo da pronađe rešenje kako da prevaziđe tu situaciju. Naime, ovaj proizvođač je dobio patent za kreiranje „sintetičkog grupnog selfija“.

PCPress.rs Image

Prema ovom patentu, korisnik može da pozove ljude na selfi sesiju, gde će se svako slikati zasebno, a softver će te ljude pozicionirati na fotografiju iza osobe koja je inicirala sesiju. Osim slike, softver omogućava i live streaming, a svaki od učesnika će moći da menja pozicije i da sebe stavi u centar fotografije.

Ipak, teško je očekivati da će ovo rešenje biti dostupno u nekom bližem vremenskom periodu. Apple je patentnu prijavu za ovo rešenje podneo još u julu 2018. godine, dakle davno pre izbijanja COVID-19 pandemije, ali se poklopilo da je obrađena i prihvaćena baš u vreme kada je to postalo veoma aktuelno. U svakom slučaju, verovatno će ovakva pravila važiti i u budućnosti, pa će svakako biti interesantno da se korisnicima ponudi takva funkcionalnost.

Pročitajte i:  Veliki protesti u fabrici iPhone-a u Kini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,