Apple se sprema da lansira nove uređaje na jesen

Apple je spreman da objavi niz novih uređaja između ove jeseni i početka 2023. godine, prema izveštaju Bloombergovog Marka Gurmana. Ono što Gurman opisuje kao „potop“ proizvoda navodno će uključivati četiri iPhone 14 uređaja, set novih iPad-a, tri Apple sata, nekoliko M2/M3 nadograđenih Mac računara, par osveženih AirPods Pro slušalica, novi HomePod i Apple TV model sa poboljšanim specifikacijama.

PCPress.rs Image

Računari, satovi, tableti, telefoni…

Iako je Apple najavio dva nova Mac-a sa svojim vodećim M2 procesorom na svojoj Worldwide Developers Conference (WWDC) ranije ovog meseca, Gurman očekuje čip  i njegove varijacije u nekoliko drugih uređaja. Ovo uključuje M2 Mac mini, M2 Pro Mac mini, M2 Pro / M2 Max 14 i 16-inčni MacBook Pro, kao i M2 Ultra / M2 Extreme Mac Pro. Naravno, tu su i Apple-ove slušalice mešovite stvarnosti o kojima se dugo pričalo, za koje se takođe očekuje da dolaze sa M2 čipom. Ako ovo nije dovoljno, Gurman kaže da je Appleov M3 procesor već u izradi i da će se verovatno pojaviti u 13 i 15-inčnim MacBook Air laptopovima koji dolaze sledeće godine.

Pročitajte i:  Apple će izraditi namensku aplikaciju za lozinke

Već znamo da se Apple sprema da lansira iPhone 14 ove jeseni, a Gurmanov izveštaj nudi pregled svih glasina koje su se širile u poslednjih godinu dana. Kao prvo, navodno su samo modeli Pro i Pro Max postavljeni da dobiju novi i moćniji A16 čip, kao i podršku za uvek uključen ekran. Modeli iPhone 14 Pro takođe bi trebalo da imaju senzor kamere od 48 megapiksela, novi urez sa „izrezom u obliku pilule“ za Face ID i selfi kameru u stilu bušenja rupa. Gurman kaže da će standardni iPhone 14 imati A15 čip koji dolazi uz iPhone 13, sa varijantom od 6,7 inča koja će zameniti Mini model.

Što se tiče iPad-a, Gurmanov izveštaj ukazuje da će Apple kasnije ove godine lansirati 11-inčne i 12,9-inčne iPad Pro modele opremljene M2, pored većeg iPad-a između 14 i 15 inča koji dolazi u „sledeće godine ili dve“. Gurman takođe podržava ranije glasine sa 9to5Mac-a, koje sugerišu da će novi iPad osnovnog nivoa doći sa A14 čipom, 5G i USB-C konekcijom.

Pročitajte i:  Apple funkcija otkriva saobraćajne nezgode i pomaže policiji

Apple takođe očekuje da ove jeseni objavi tri nova modela Apple Watch-a: standardni sat serije 8, novi SE i „glomazniji“ sat namenjen ljudima koji se bave „ekstremnim sportovima“. Gurman napominje da dok će S8 čip prisutan u predstojećoj Watch Series 8 ponuditi isti nivo performansi kao prethodni S7 i S6 čipovi, Watch koji dolazi sledeće godine će navodno imati unapređeni procesor. Takođe očekuje da će Apple ove jeseni ukinuti Seriju 3 u korist novog SE, koji bi takođe mogao da dođe sa S8 procesorom — skok u odnosu na S5 čip koji je došao sa modelom SE 2020.

Apple nije imao mnogo da kaže o tvOS-u na WWDC-u, međutim, Gurman kaže da bi kompanija ove jeseni trebalo da otkrije novi Apple TV sa A14 čipom i nešto više RAM-a. Ovo postavlja uređaj za „dodatne mogućnosti igranja“ koje smo mogli da vidimo u tvOS 16.

Apple je takođe spreman da predstavi nadograđeni HomePod – ali verovatno tek sledeće godine.

AirPods Pro slušalice takođe treba da budu nadograđene, a on predviđa novi čip i poboljšani zvuk.

Pročitajte i:  Apple želi sve TSMC-ove 2nm čipove

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: