BMW je najnoviji proizvođač automobila koji usvaja Teslin standard za punjenje električnih vozila

Promena bi trebalo da stupi na snagu početkom 2025. godine.

PCPress.rs Image

North American Charging Standard

Kupci električnih vozila BMW-a u Severnoj Americi trebalo bi da u budućnosti lakše pronađu stanice za punjenje električnih vozila. BMW je najavio da će usvojiti NACS standard za sva svoja električna vozila u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Korišćenje ovog standarda zvanično će početi početkom 2025. godine.

Ova promena obuhvata sva električna vozila BMW-a i Rolls-Royce-a koja su opremljena sistemom za kombinovano punjenje (CCS). Sada će sva ova vozila dobiti pristup Teslinim Supercharger stanicama.

“Sa šest potpuno električnih modela BMW-a, MINI i Rolls-Royce-a sada dostupnih na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, naša najvažnija obaveza je da osiguramo da naši vozači imaju lak pristup pouzdanom brzom punjenju“, izjavio je Sebastian Mackensen, predsednik i izvršni direktor BMW-a u Severnoj Americi. “Ovaj sporazum je najnoviji u našem dugogodišnjem nastojanju da proširimo opcije za punjenje za naše kupce dok nastavljamo putem elektrifikacije.”

BMW je do sada bio jedan od poslednjih proizvođača automobila u regionu koji još nije usvojio NACS standard. Kompanija sada prati sličan put koji su izabrale kompanije poput Ford-a, General Motors-a i Volvo-a. Toyota, Volkswagen i Honda još uvek odolevaju, mada su ove dve poslednje kompanije u razgovorima sa Teslom o prelasku na ovaj standard.

Pročitajte i:  Tesla i otključavanje veće autonomije  

U julu je BMW najavio zajednički poduhvat sa šest drugih proizvođača automobila, uključujući General Motors i Hondu, kako bi zajednički formirali najmanje 30.000 stanica za punjenje u urbanim područjima i na autoputevima. Sve te stanice treba da budu kompatibilne sa CCS i NACS standardima. Planirano je da zajednički poduhvat krene sa postavljanjem lokacija širom SAD-a početkom 2024. godine, a zatim i u Kanadi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,