Top50 Glas publike

Da li vaš pilot pravi selfije tokom leta?

Kada ste u avionu, verovatno biste želeli da vaš pilot bude maksimalno koncentrisan na svoj posao, i sigurno se ne bi osećali prijatno kada bi njegovu pažnju nešto odvuklo, kao što je snimanje videa na Snapchat-u. To je upravo ono što su dva pilota EasyJet-a učinila na nedavnom letu i zbog čega ih jeavio-kompanija i suspendovala.

PCPress.rs Image

Upravljanje avionom nije kao vožnja taksija kao što je nekad bilo, s obzirom na sofisticirane računare i autopilote koji pomažu pilotima u radu. Međutim, postoji razlog zašto nemamo avione koji poleću, lete i sleću sami. Industrija i dalje oseća da postoji potreba za pilotom i kopilotom koji će da sede iza kontrole u ​​svakom trenutku uprkos svim inovacijama, i zbog čega verovatno putnici možda neće ceniti saznanje da su osobe koje su zadužene za avion zapravo zauzete sa Snapchat-om.

EasyJet kapetan Michel Castellucci objavio je video snimke na Snapchat-u koji su pokazali kako se on i njegov kolega zabavljaju sa različitim filterima u aplikaciji. Postojao je čak i video snimka u kojem je kapetan uključio anketu da vidi da li njegovi sledbenici žele još ovakvog sadržaja. Video snimci su prema navodima, snimani na 30.000 stopa na letu od Pariza do Madrida.

Pročitajte i:  Snapchatov Director Mode: Šta je to, kako ga koristiti za editovanje Snapchata? 

PCPress.rs Image

Castellucci je imao aktivno prisustvo na društvenim mrežama i pre nego što su u javnost dospeli video snimcima koje je napravio u kokpitu tokom leta. Njegovi nalozi na društvenim mrežama su sada izbrisani. Iz aviokompanije je potvrđeno da su piloti suspendovani do disciplinske istrage. Dodali su i da su video snimci snimljeni kada avion nije izvodio nikakav manevar i da bezbednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,