Dictionary.com dodaje gomilu reči u vezi sa AI

U drugom znaku koji je generativna AI probila masovnu svest, Dictionary.com je dodao generativnu AI, GPT i LLM na svoju listu reči.

PCPress.rs Image

Takođe je proširio definiciju halucinacije u kontekstu generativne AI, gde znači proizvesti lažne informacije suprotno nameri korisnika i predstaviti informacije kao da su istinite.

Sajt, koji takođe vodi Thesaurus.com, najavio je 566 novih unosa i 348 novih definicija za jesen 2023. „pošto rečnik radi da ide u korak sa engleskim jezikom koji se stalno menja“.

Druge nove reči ili proširene definicije uključuju nepo baby (slavna ličnost sa poznatim roditeljem), jawn (nešto ili neko kome nije potrebna određena reč), biohacking (strateško biološko eksperimentisanje posebno na sebi), algo (kompjuterski algoritam), i zagađenje informacija (unošenje laži, irelevantnosti, pristrasnosti i senzacionalizma u izvor informacija, što rezultira razvodnjavanjem suštinskih činjenica).

Takođe su dodate reči iz drugih jezika, kao što su hanbok (korejska tradicionalna haljina), jolabokaflod (islandska tradicija gde se knjige daju kao božićni pokloni) i kakeibo (japanski izraz za sistem koji održava kućni budžet).

Pročitajte i:  Humane: AI broš odgovara na sva vaša pitanja

Kompanija koja stoji iza Dictionary.com nije samo dodala generativnu veštačku inteligenciju na svoju listu reči. Takođe pokreće alat za pisanje koji pokreće veštačka inteligencija pod nazivom Grammar Coach.

Dictionary.com i drugi rečnici često ažuriraju liste reči kako određene reči, fraze i značenja ulaze u popularni leksikon ili se menjaju. Koje reči biraju da dodaju često predstavljaju sliku pop kulture za taj period. Prošle godine, sajt je dodao zabranu u senci, bombardovanje pregleda i kiselu loptu.

Popularni tehnički termini često ulaze u rečnike; metaverse je, na primer, skoro osvojio nagradu Oksfordskog rečnika engleskog jezika za „Reč godine“ za 2022. Šteta što je izgubio u režimu goblina.

Sada, kada bi samo provera pravopisa u Google dokumentima sledila taj primer.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,