Laptop leto 2022

Dobar, loš, korumpiran – Sim City na srpski način

Testirajte svoje veštine u interaktivnoj igri Dobar, loš, korumpiran i saznajte da li posedujete veštine koje su potrebne za uspeh.  Koliko ste puta sebi rekli “kada bih ja bio na vlasti ja bih to drugačije”?

Probajte igru Dobar, loš, korumpiran - Sim City na srpski način

Interaktivna igra Dobar, loš, korumpiran pružiće vam priliku da pokušate da kao deo gradske vlasti za sebe uzmete što više para kroz razne mahinacije. Pritom ćete morati da napravite najbolji odnos korupcije i napredovanja u karijeri. To ćete raditi nameštanjem tendera, nepoštovanjem zakona, pritiscima i drugim mahinacijama svojstvenim nepoštenim funkcionerima. 

Naravno, uvek možete da pokušate da budete pošteni, ali tada nastaju problemi koje ćete morati da rešite ili ćete dobiti otkaz. Igrači imaju na raspolaganju ilustrativna objašnjenja na osnovu kojih uče o ključnim temama iz ove oblasti, poput zaštite konkurencije ili transparentnosti postupka. Kad krenete da igrate, shvatićete da nije tako lako raditi pošteno.

PCPress.rs Image

Igra se sastoji iz niza odluka koje treba da donesete kao gradski menadžer. Kako biste stigli do samog kraja moraćete da balansirate između nepotizma, korupcije i povremenog poštovanja zakona, jer ukoliko se previše opustite možete da završite u zatvoru (ne brinite, u igri vas obaveste da većina postupaka ionako ne dođe do suda).

Dobar, loš, korumpiran – igra ili realnost?

Kada završite igru možete svoju pokvarenost i želju za bogaćenjem uporedite sa prijateljima kako biste konačno rešili dilemu ko ima najviše kapaciteta da postane političar. Prolazeći kroz brojne izazove (ukupno ih je 13) shvatićete da kako izgleda kad se vrši pritisak na vlast i da je poštenje priličan izazov.

PCPress.rs Image

Šteta je što nema više izazova koji bi se nasumično pojavljivali, što bi ponovno igranje učinilo još zabavnijim. Ipak, prvenstvena namena ove interaktivne igre je da skrene pažnju na problem korupcije u društvu. Ukoliko ste se ikada susreli sa ovakvim izazovima, nakon igranja ove interaktivne igre imaćete sigurno više razumevanja ljude koji moraju da se u takvim uslovima bogate. Nije to nimalo lak posao, a neće ni svako da ga radi.

PCPress.rs Image

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , , ,