Elon Musk opet nervira zvaničnike tvitovima

Elon Musk se opet poigrava sa američkom Komisijom za vrednosne papire i berzu (SEC). Njegovo objašnjenje objavljenog tvita o Tesla automobilima su ocenili kao “glupost”, optužujući ga za nepoštovanje suda.

PCPress.rs Image

Kao što smo već pisali, Elon Musk objavio tvit sa prognozama proizvodnje Tesla vozila u tekućoj godini bez konsultacija sa advokatima Tesle. Njemu je po presudi suda zbog davanja lažnih poslovnih informacija bilo zabranjeno da daje izjave bez prethodnih konsultacija sa advokatima kompanije. On je to ipak učinio.

Musk naravno tvrdi da nije učinio ništa loše, naprotiv. Kako navode njegovi advokati, po dogovoru sa sudom on mora da traži odobrenje za tvitove koji sadrže materijalne informacije o Tesli. Musk tvrdi da se on oslonio na svoj osećaj da tvitovi ne sadrže bitne informacije, pa stoga nije ni bilo potrebe da traži dozvolu za objavu?!?

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Elon Musk brani svoje tvitove

SEC s druge strane tvrdi da on mora da se konsultuje svaki put, a ne kad on misli da treba jer je u tom slučaju odluka suda besmislena. Dalje se navodi da je Musk objavljivao tvitove gde se navode brojne bitne informacije i to bez obaveznih konsultacija. Tu se pre svega misli na tvitove koji govore o cenama vozila, planovima za širenje stanica za punjenje, planovima proizvodnje fabrike u Šangaju, planovima za modele X i S i još mnogo drugih tema.

Za američke zvaničnike to su apsolutno bitne informacije koje Elon Musk nije smeo da objavljuje bez traženja odobrenja od advokata kompanije. Musk naravno smatra da to nije tačno i da je njegov komentar o “oko 500 hiljada automobila u 2019. godini” na nivou pretpostavke, što se po njemu ne smatra materijalnom informacijom. Američka komisija je imala komentar na Elonovu “procenu”:

“Muskova tvrdnja da je potencijalni broj proizvedenih automobila nevažna graniči se sa glupošću”

Kako SEC traži reakciju i kaznu suda, ostaje da se vidi da li će i sudija biti jednako iznerviran ponašanjem Elona Muska, ili će mu ipak progledati kroz prste (dok kuca tvitove).

Pročitajte i:  Prvi Neuralink implant u čovekovom mozgu

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,