ASUS Zenbook

Etsy pomogao pri prodaji ručno pravljenih maski za lice

Epidemija Korona virusa izmenila je sliku svetskog poslovanja, navike i potražnju kupaca. Tako je Etsy od sajta za rukotvorine, nakit i druge umetnine postao sajt na kome se najviše prodaju – maske za lice. Iako zvuči neverovatno, statistika kaže da je ovo najtraženiji proizvod, ali i najprodavaniji na Etsy platformi već par meseci.

etsy prodaje maske za lice

Maske za lice i sve ostalo

Etsy je objavio svoj izveštaj o zaradama za drugi kvartal 2020. godine, a tu se može otkriti svašta zanimljivo. Prodato je maski za lice u vrednosti od 346 miliona dolara tokom pandemije, što čini 14% od ukupne prodaje svih proizvoda na Etsy platformi. Na Etsy je stiglo oko 4 miliona ljudi samo zbog maski, ne kupujući ništa drugo, a oko 112,000 proizvođača je zaradilo upravo prodajući maske.

Maske za lice u finansijskim rezultatima Etsy platforme označene su kao posebna kategorija proizvoda, a svrstane su na treće mesto na sajtu. Kućna roba prodata je u vrednosti od 740 miliona dolara, a nakit u vrednosti od 362 miliona dolara. Ipak, Etsy upozorava da ovaj proizvod neće imati stabilnu prodaju u budućnosti, jer je samo trenutno aktuelan, a pitanje je kako će to izgledati u narednim mesecima. Ipak ova zarada nije stabilna kao npr. prodaja Apple proizvoda, koja u trećem kvartalu doživljava nagli rast, ili Amazon, koji takođe ima konstantan uspon.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: