EU preispituje Microsoftov sporazum Activision Blizzard

Microsoft je najavio restrukturiranje svoje predložene akvizicije Activision Blizzard-a koje uključuje prenos prava na igre u oblaku za trenutne i nove Activision Blizzard igre na Ubisoft. To je velika promena u Microsoftovom dogovoru od 68,7 milijardi dolara koji je osmišljen da umiri britanske regulatore koji su blokirali akviziciju ranije ove godine, ali bi takođe mogla da izazove ponovni pregled od strane EU.

PCPress.rs Image

Još jedno obaveštenje EU moglo bi da signalizira dalju reviziju sporazuma koji su regulatori u Evropskoj komisiji odobrili ranije ove godine. Iako je EU imala brige o igrama u oblaku baš kao i EU, obezbedila je lekove kao deo tog odobrenja, dajući korisnicima iz EU besplatnu licencu za strimovanje preko „bilo koje usluge striming igara u oblaku po svom izboru“ svih trenutnih i budućih Activision Blizzard PC i konzolnih igara da imaju licencu za. Provajderima u oblaku će takođe biti ponuđena besplatna licenca za strimovanje ovih igara na tržištima EU.

U vreme tog odobrenja, Microsoft se takođe obavezao, u tvitu predsednika Microsofta Brad Smith, da će se ove licence „primenjivati globalno“ i „automatski primenjivati na konkurentske usluge igranja u oblaku“. Iako Microsoft kaže da restrukturirana transakcija neće uticati na Microsoftove obaveze prema Evropskoj komisiji, Ubisoft će sada kontrolisati licenciranje van tržišta EU.

Pročitajte i:  Suosnivač Google DeepMind-a pridružuje se Microsoftu  

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,