BIZIT 2022

EUnet: Predstavljen grid hosting

grid_-012Prezentacija Think Smart – Start Grid kojom je EUnet predstavio svoj grid hosting servis zasnovan na AppLogic softverskim rešenjima, odžana je 27. maja u prostorijama EUnet koledža.

Ovaj jedinstveni servis na evropskom tržištu imali su prilike da upoznaju brojni prisutni web developeri i project manageri koji se bave izradom i razvojem web aplikacija, ali i svi zainteresovani inženjeri i menadžeri informacionih tehnologija.

Prezentaciju je organizovala kompanija EUnet, kao priznati lider na polju Internet komunikacija, u nastojanju da informiše pre svega tehnička lica u kompanijama o prednostima i isplativosti ove nove Hosting tehnologije implementirane od strane EUnetovih stručnjaka.

Veliki broj okupljenih inženjera imao je priliku da upozna dva tipa Grid Hosting rešenja: Virtuelni Grid Serveri i Virtuelni Data Centri. Moć, fleksibilnost i efikasnost Grid Hosting platforme prezentovali su EUnetovi sistem inženjeri, Andrea Prunić i Željko Tomić.

Jelena Opačić, rukovodilac Hosting prodaje ovom prilikom je izjavila: “Za razvoj uspešnog poslovanja sa web servisima najvažniji su sigurnost i fleksibilnost sistema, kao i racionalno upravljanje troškovima. Grid hosting omogućava fleksiblnu infrastrukturu koja je prilagođena brzom razvoju svakog pojedinačnog klijenta i složenih web aplikacija.”

Pročitajte i:  Google unapređuje pretragu interneta

“Grid Hosting predstavlja sledeću generaciju hosting servisa koja je nastala kao rezultat cloud computing revolucije, predvođene od strane velikih kompanija kao sto su 3Tera, Google, IBM, Amazon i Microsoft. U pitanju je model zasnovan na 3Tera AppLogic tehnologiji koja omogućava da se korišćenjem mreže servera (nodova) kreira jaka hardverska platforma koja dozvoljava fleksibilno upravljanje virtuelnim resursima. Ovaj koncept omogućava da se pojedinačnom korisniku dodeli željena količina memorije i procesorskog vremena, kao i prostora na disku, u zavisnosti od trenutnih potreba korisnika. Na taj način se vrši fina granulacija i korisniku se garantuje određeni nivo resursa koje plaća. Naše rešenje se pokazalo i kao vrlo pogodno za testiranje i razvoj kompleksnijih sofverskih rešenja i web aplikacija koje očekuju veliku posećenost”, izjavio je Andrea Prunić, sistem inženjer kompanije EUnet i jedan od predavača na ovom skupu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,