N Central domination

Facebook ulaže 50 miliona dolara za pravičniji virtuelni svet

Facebook je napravio napredak i u proširenoj i u virtuelnoj stvarnosti sa svojim Facebook Reality Labs. I danas, kao i u prethodnom periodu, kompanija Facebook želi da stvori virtuelne prostore i izgradi sopstveni metaverzum.

PCPress.rs Image

Ulaganje od 50 miliona dolara u stvaranje metaverzuma

Facebook planira da uloži 50 miliona dolara u stvaranje metaverzuma za koji kaže da će biti skup virtuelnih prostora u kojima možete stvarati i istraživati sa drugim ljudima koji nisu u istom fizičkom prostoru kao vi. Novac će biti potrošen u naredne dve godine, kroz različite razvoje programe i Fond za istraživanje, sa planovima za saradnju sa drugim organizacijama, neprofitnim organizacijama, akademskim institucijama i vladama. Za stvaranje metaverzuma bilo bi potrebno više od Facebook-a, a moglo bi proći 10 do 15 godina da se ova ideja ostvari.

Uz izlaganje svojih planova za stvaranje metaverzuma, Facebook kaže da će odgovorno graditi virtuelne prostore. Ovo uključuje očuvanje privatnosti pojedinaca minimiziranjem količine upotrebljenih podataka, zaštitom ljudi na mreži, davanjem izbora pojedincima za naprednu digitalnu ekonomiju i osiguravanjem da su stvorene tehnologije inkluzivne i pristupačne. Ovaj novi poduhvat Facebooka u virtuelne prostore dolazi nedelju dana nakon što je titan društvenih medija imenovao novog šefa tehnologije. Andrew Bosworth, koji je sadašnji potpredsednik proširene i virtuelne stvarnosti, a biće CTO od ovog meseca.

Pročitajte i:  Velika promena: Novi Facebook, novi algoritam

Izvor: CNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: