BIZIT plus

Fortnite ne usporava

Fortnite nastavlja sa razvojem, a njegovo najnovije veliko ažuriranje, koje predstavlja cyberpunk temu, još više ubrzava stvari.

PCPress.rs Image

Ovo je nešto što se priprema već neko vreme i zaista je postalo očigledno kada je Epic dodao režim „nulte gradnje“ u bitku kraljevsku. Bez te prethodno definisane karakteristike izrade, Fortnite je morao da se prilagodi kako bi igračima pružio više mogućnosti mobilnosti: plivanje i sprint, vozila poput automobila i dirtbike. Dodaci su dolazili sporo i stabilno, ali su na kraju učinili da se igra učini mnogo bržom i dinamičnijom.

To je u potpunosti prikazano na novoj lokaciji Mega City u igrici, nekoj vrsti naučno-fantastične metropole koja izgleda kao svaki cyberpunk grad koji ste ranije videli. Ali skrivanje među obilnim holografskim bilbordima i visokim kulama je mnogo alata za još brže kretanje. Novi dodatak su šine na kojima možete brusiti; funkcioniše kao kultna klasična pucačina Sunset Overdrive, omogućavajući vam da se u suštini krećete kao u Tony Hawk, ali bez skejtborda.

Grad je pun ovih šina: koje se uvijaju oko zgrada ili povezuju ogromne praznine između njih. To je puno zabave. Ali postaje mnogo zanimljivije kada se kombinuje sa drugim elementima igre. Krovovi su puni ventilacionih otvora koji vam daju podsticaj iz vazduha, a svuda postoje zip-lajnovi tako da možete brzo da se popnete i spustite neboderima.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Ono što je lepo je to što, kao i većina dodataka igri, ovo povećanje brzine ne deluje prisilno. Samo je nova metropola pretvorena u battle royale skejtpark. Ostatak ostrva ostaje netaknut, a neke od novih lokacija su čak i prilično hladne, uključujući područje toplog izvora. Ako vam se ne sviđa brži tempo, možete jednostavno izbeći Mega City. To je slično načinu na koji možete da izaberete da se igrate sa izgradnjom ili isključenom.

Taj postepeni osećaj promene je nešto što je obeležje Fortnite-a, igre koja se ažurira i iznova pronalazi više od skoro bilo koje savremene. Grind šine koje igru čine tako uzbudljivom u ovom trenutku mogle bi da nestanu za nekoliko nedelja ili meseci. Ali oni su takođe deo razloga zašto se stalno vraćam. I u najmanju ruku, oni su dobar podsetnik da smo odavno zakasnili za nastavak Sunset Overdrive-a.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,