Fujitsu prelazi na rad od kuće

Tehnološka kompanija Fujitsu saopštila je da će usled poslednjih dešavanja u vezi pandemije Korona virusa prepoloviti svoj kancelarijski prostor u Japanu, jer se kompanija prilagođava “novoj normali”. Kažu da će program “Work Life Shift” ponuditi neviđenu fleksibilnost za svojih 80.000 radnika u zemlji.

PCPress.rs Image

Sličan potez desio se i u Twitteru

Za sada, Fujitsu navodi da će radnici moći da rade fleksibilne sate, a rad od kuće biće standardan gde god je to moguće. Ova najava dolazi nakon skorašnje objave Twittera, gde je navedeno da će Twitter u budućnosti većinski funkcionisati sa radom od kuće. U objavi koju je Fujitsu poslao BBC-u, rečeno je da će uvesti novi način rada koji će omogućiti veću produktivnost i kreativnost, koja će podstaći inovacije i pružiti nove vrednosti kupcima i društvu.

Prema inicijalnom planu, zaposleni će početi da rade na daljinu kako bi postigli radni stil koji njima odgovara u skladu sa fleksibilnim korišćenjem vremena, ali i u odnosu na sadržaj posla, poslovnim ulogama i načinom života. Kompanija će omogućiti zaposlenima da biraju gde će raditi, bilo da je to od kuće, u velikom korporativnom centru ili u habovima. Fujitsu veruje da će ova povećana autonomija zaposlenima pomoći da poboljšaju svoje performanse i produktivnost.

Pročitajte i:  Fujitsu ETERNUS NU200: revolucionarno rešenje za skladištenje podataka

Izvor: BBC

Facebook komentari: