BIZIT plus

Gemini će uskoro ući u vaše DM 

Google ima niz ažuriranja Androida i aplikacija na vreme za MWC, počevši od novog načina ćaskanja sa sopstvenim chatbotom Gemini: direktno u Google Messages-u. Tu je i pregršt drugih malih ažuriranja koja se dotiču Android Auto-a, Google dokumenata i nekoliko novih inteligentnih funkcija pristupačnosti za osobe sa oštećenim vidom. 

PCPress.rs Image

Ako samo umirete od želje da pošaljete DM svom novom najboljem Gemini, nećete morati dugo da čekate – stiže kao ažuriranje aplikacije Messages ove nedelje, iako ćete morati da budete upisani u Google-ov program beta testiranja da biste joj pristupili za sad. Primenjuju se ista pravila pristupa tako da nije potrebna pretplata na Google One, barem za ovu verziju. Kada sam pre nekoliko nedelja testirao Gemini zajedno sa ChatGPT-om, Gemini su ostavili mnogo toga da se požele kao partner za razgovor. Dodavanje chat bota vašoj aplikaciji za razmenu poruka je jedan od načina da se osećate kao da razgovarate sa prijateljem. Gemini u porukama su za sada dostupni samo na engleskom i samo na „određenim tržištima“. 

Pročitajte i:  Google traži od suda da odbaci tužbu za monopolizaciju digitalnog oglašavanja

Android Auto takođe dobija ažuriranje veštačke inteligencije, omogućavajući rezimee dugih tekstova ili niti ćaskanja kako biste mogli da držite pogled na putu dok ga sustižete. Takođe će predložiti odgovore i radnje na osnovu konteksta, kao što je pojavljivanje opcije za deljenje vašeg ETA ako vas prijatelj pita kada ćete stići. 

Generativna AI je takođe u centru nekih ažuriranja funkcija pristupačnosti za Lookout i Maps. Objektiv u aplikaciji Google mape dobija poboljšanja čitača ekrana kako bi pomogao u identifikaciji poslovnih mesta i pružio relevantne informacije o njima, kao što su radno vreme. Lookout, koji identifikuje objekte i znakove za osobe sa oštećenim vidom, sada će automatski generisati opise slika pomoću veštačke inteligencije, uključujući fotografije na mreži i one koje se dele u porukama. Google kaže da se ovo sada primenjuje širom sveta na engleskom. 

Poslednjih nekoliko ažuriranja u gomili nemaju nikakve veze sa veštačkom inteligencijom – samo su zgodne. Google pravi malu promenu u Androidu koja olakšava prebacivanje izlaznih uređaja kada koristite Spotify – to je lepo! Ali moja omiljena nova karakteristika u grupi je podrška za rukom pisane napomene u Google dokumentima. To je ažuriranje za Android telefon e i tablete koje vam omogućava da birate između raznih boja olovke i markera kako biste mogli da označite beleške na dokumentu prstom ili olovkom. 

Pročitajte i:  Google AI alati za uređivanje fotografija  

Kao osobi koja kupuje previše časopisa i voli da pravi beleške olovkom, ovo mi donosi veliku radost. Bez sumnje će biti korisnije na većem platnu kao što je Pixel Tablet – zapamtite, Google još uvek pokušava da napravi Android tablete – ili na unutrašnjem ekranu na preklopivom tako da možete da škrabate do mile volje. Nije potrebna AI. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *