BIZIT 2022

Gmail za iOS dobija veštačku inteligenciju

Novi Gmail dolazi sa nekim prilično korisnim funkcijama, a čiju vrednost prepoznaju kako oni kojima novi dizajn prija, tako i oni koji žale za starim inbox izgledom.

PCPress.rs Image

U paketu sa novim dizajnom stigli su i samouništavajući mejlovi, snooze opcija, te AI funkcija za pametno odgovaranje na pristigle mejlove, ali tu nije kraj, budući da je Google iOS korisnike obradovao još jednom opcijom, a zahvaljujući kojoj korisnici dobijaju obaveštenja o pristiglim mejlovima uz pomoć mašinskog učenja.

Novoj opciji će se naročito obradovati oni iOS korisnici koji dobijaju puno mejlova na dnevnom nivou, budući da obaveštenja o mejlovima sortira po važnosti. Još uvek nije najjasnije na koje načine algoritmi određuju koji su mejlovi važni za određenog korisnika, a pretpostavlja se da će prednost imati oni kontakti i grupe sa kojima se najviše komuniciralo u prošlosti, te mejlovi od kompanija i pojedinaca na koje se ranije najbrže odgovaralo.

PCPress.rs Image

Tako bi nova opcija “High priority only” na iOS uređaje trebalo da stigne u narednih nekoliko dana, dok se verzija za Android očekuje uskoro.

Pročitajte i:  Google počinje testiranje AR naočara sledeće generacije

Izvor: TechSpot

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,