BIZIT plus

Google dokumenti podržavaju emodžije između teksta

U ažuriranju objavljenom 29. avgusta 2022., Google Workspace je najavio funkciju koja omogućava korisnicima da umetnu emodžije u skladu sa tekstom u Google dokumentima.

PCPress.rs Image

Google nastavlja da poboljšava svoje Workspace aplikacije tokom vremena. Nedavno su Dokumenti dobili funkciju u kojoj korisnici mogu da odgovaraju ili komentarišu dokumente pomoću emodžija. Sada je Google dokumenti objavio novu funkciju koja omogućava korisnicima da umetnu emodžije u dokument.

„Na osnovu nedavno najavljene funkcije reakcije emodžija, sada možete da se izrazite na novi način traženjem i umetanjem emodžija direktno u svoj tekst u Google dokumentima“, navode iz Google.

Kao što je pomenuto u postu, ne postoji administrativna kontrola za ovu funkciju. Napravljen je za krajnje korisnike i omogućava im da traže i dodaju emodžije direktno u skladu sa tekstom u Google dokumentima. Sada korisnici mogu da dodaju emojis između svog teksta na dva različita načina. Obe metode su prilično lake.

Kako koristiti emodžije u Google dokumentima?

Prvi metod uključuje kucanje „@“ nakon čega sledi deskriptor emodžija, kao što je „osmeh“. Dakle, cela komanda će izgledati nešto poput „@smile“. Slično tome, korisnici mogu da kreiraju druge komande kao što su „@sad“ ili „@food“. Korisnici takođe mogu da dodaju više emodžija jedan za drugim tako što će ukucati više komandi. Drugi metod uključuje kucanje „@“ ili „:“ i izbor sa liste emodžija koji se pojavljuju na ekranu. Lista padalica je slična načinu na koji se emodžiji prikazuju na drugim platformama. Na ovaj način, korisnici će sada moći da dodaju zabavan element u svoje Google dokumente.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Funkcija je dostupna korisnicima širom sveta

Govoreći o dostupnosti, funkcijaje dostupna domenima za brzo objavljivanje od 29. avgusta i biće potrebno do 15 dana da se funkcija pojavi za sve. Za planirane puštene domene, ova funkcija će biti uvedena od 12. septembra 2022. Funkcija emodžija Google dokumenta biće dostupna svim korisnicima Google Workspace-a, starijim G Suite Basic i poslovnim korisnicima.

Izvor: republicworld

Facebook komentari: