BIZIT plus

Google Home uređivač skripti je aktivan

Google je konačno lansirao svoj alat za uređivanje skripti, koji nudi moćnije automatizacije za vaš pametni dom koji pokreće Google Home. Dostupan od utorka, 13. juna, za one u javnom pregledu Google Home, uređivač skripti je deo Google-ovog novog veb interfejsa home.google.com, koji takođe ima fidove uživo za sve Nest kamere na vašem nalogu. Nema još datuma za opštu dostupnost.

PCPress.rs Image

Automatizacija u vam omogućava da povežete više uređaja zajedno da biste automatizovali zadatke kao što su paljenje svetla, puštanje muzike, zaključavanje vrata i tako dalje. Uređivač skripti Google Home uključuje naprednije opcije za automatizaciju od onih koje su trenutno dostupne u aplikaciji Google Home.

Uz omogućavanje više pokretača i radnji, uređivač skripte dodaje naprednije uslove. Na primer, možete da podesite automatizaciju da radi samo ako je TV uključen i ako je posle 18:00, ali pre ponoći. Automatizacije uređivača skripti su kreirane u novom veb interfejsu Google Home, ovde se možete prijaviti za javni pregled.

Uređivač skripte vam omogućava da uradite sve što možete u aplikaciji Home kada podešavate automatizaciju, plus „više od 100 novih funkcija i mogućnosti koje odgovaraju vašem jedinstvenom razumevanju vašeg doma i onoga što želite da radi“, navodi se u postu na blogu direktor upravljanja proizvodima u Google Home.

Pročitajte i:  Google je koristio AI da predvidi poplave i do 7 dana unapred

Automatizacija uređivača skripti mora da se kreira u veb interfejsu, ali kada se postavi, biće prikazana u aplikaciji Google Home (iOS i Android), gde svaki član domaćinstva može da ih menja, pokreće, deaktivira ili briše.

Google ima nekoliko primera automatizacije u dokumentaciji uređivača skripti da bi demonstrirao nove mogućnosti. Ovi uključuju:

  • Treperi crveno i plavo kada se aktivira alarm za dim.
  • Prigušite svetla i zatvorite roletne kada je TV u dnevnoj sobi uključen nakon zalaska sunca.
  • Ako je unutra toplo, zatvorite zastore, uključite ventilatore i podesite termostat.
  • Kada se pritisne zvono na vratima, trepću svetla u prostoriji u kojoj se detektuje zauzetost.

Inače, napredni Google Home korisnici će biti veoma zadovoljni ovim razvojem, koji je poslednja u značajnoj nadogradnji cele platforme od lansiranja Matter-a prošle godine.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,