Google i Coinbase – plaćanje u cloudu kriptovalutama sledeće godine

Google je u partnerstvu sa Coinbase-om kako bi omogućio klijentima da plaćaju njegove usluge u oblaku u „odabranim“ kriptovalutama. Prema Coinbase-u i Google-u, plaćanja zasnovana na kriptovalute postaće dostupna korisnicima u Web3 prostoru početkom sledeće godine.

PCPress.rs Image

Da bi omogućio ova plaćanja, Google će koristiti Coinbase Commerce, alatku koja omogućava preduzećima da primaju, prihvataju i pretvaraju kriptovalute, uključujući Bitcoin, Ethereum, USD Coin, Tether USD, Dogecoin, Shiba Inu i druge. Coinbase će uzeti deo transakcija napravljenih preko svog alata za trgovinu. Google planira da koristi i Coinbase Prime, platformu za kriptovalute „institucionalnog nivoa“ prvenstveno napravljenu za velike kompanije, za skladištenje i trgovinu kriptovalutama.

Kao deo ugovora, CNBC kaže da Coinbase premešta neke od svojih „aplikacija u vezi sa podacima“ sa Amazon Web usluga u Google Cloud. Google će takođe početi da koristi Coinbase Node, alatku koju programeri mogu da koriste za pristup blockchains  i pravljenje decentralizovanih aplikacija, za napajanje svojih BigQueri kripto javnih skupova podataka. Ovo je u skladu sa Google-ovim ciljem da obezbedi pozadinu za Web3 programere, za koje CNBC kaže da je Google formirao tim ranije ove godine.

Pročitajte i:  Google i Epic Games - nastavak borbe

„Želimo da izgradnju u Web3 učinimo bržom i lakšom, a ovo partnerstvo sa Coinbase-om pomaže programerima da se približe tom cilju“, rekao je Thomas Kurian, izvršni direktor Google Cloud. „Ponosni smo što je Coinbase izabrao Google Cloud kao svog strateškog partnera u oblaku i spremni smo da služimo naprednom globalnom Web3 ekosistemu klijenata i partnera.“

Crypto je ove godine pretrpeo veliki udarac, sa stabilnim coinima koji su pali sa svoje veze sa dolarima, a glavne kriptovalute u opadajućem trendu. U ovom trenutku pisanja, Bitcoin je pao za 59 procenata za godinu dana, dok je Ethereum pao za 65 procenata u 2022. nakon spajanja, poteza da se mreža kriptovalute učini energetski efikasnijom.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: