TrendMicro

Intel najavio diskretnu grafičku kartu

Intel namerava da zaokruži svoje poslovanje uvodeći sopstvene gejmerske diskretne grafičke karte u portfolio. Okretanje tržištu grafičkih karata otkriveno je na SIGGRAPH konferenciji u Vankuveru, kao i datum izlaska prvog modela koji neće biti integrisana karta.

Intel najavio diskretnu grafičku kartu

Intel je ozbiljan u nameri da se uključi u borbu na tržištu grafičkih karata, ali očigledno ne žuri previše. Međunarodna konferencija SIGGRAPH 2018 posvećena grafičkim kartama predstavlja idealnu odskočnu dasku za kompaniju, kako bi se pričalo o novom projektu u narednom periodu. Iza prezentacije prve diskretnu grafičku kartu (dGPU) kompanije su predstavili bivši funkcioneri AMD-a, sada zaduženi za kreiranje Intel gejmerske grafičke karte, Chris Hook i Raja Koduri.

Intel grafička karta kao dugoročni projekat kompanije

Ako vam tizer izgleda poznato, niste pogrešili – on je skroz u stilu najava AMD grafičkih karti koje je promovisao Chris Hook svojevremeno. Video počinje sa osvrtom na istoriju kompanije, isticanjem Intelovih dostignuća i najavom novih. Entuzijazam je malo splasnuo kad je otkriveno da će se na prvu neintegrisanu gejmersku grafičku kartu čekati do 2020. godine.

Pročitajte i:  Intel gradi fabriku u italijanskom gradu Vigasio

Očigledno se nije odmaklo u radu onoliko koliko bi publika želela, ali bolje je i tako nego da se izbacuje polovični proizvod koji će razočarati i unapred ukompati ceo projekat. Chris Hood, koji je sada šef marketinga za grafičke karte u Intelu, svestan je očekivanja ali ističe da neće žuriti:

“Nećemo žuriti u izradi prve diskretne grafičke karte nakon 25 godina. Imamo neverovatno talentovan tim u Intelu koji je posvećen razvoju diskretnih grafičkih karata.”

Nadamo se da grafičke karte neće imati neke neočekivane boljke kao što je to slučaj sa Intel procesorima, gde su otkrivene nove ranjivosti procesora. Proširenje posla na grafičke karte sigurno će pozitivno uticati na vrednost akcija Intela koje su u padu. Ipak, činjenica da ćemo prvi model diskretne grafičke karte videti tek za dve godine, ukoliko ne bude probijanja rokova, govori da je pre Intelom dug put do realizacije projekta.

Izvor: Tech Power Up

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,