Google Photos dobio editor slika bogat opcijama

Rukovodioci Androida su objavili tokom kratkog događaja u sredu, da njihov najnapredniji algoritam mašinskog učenja dolazi u aplikaciju Google Photos.

google photos dobio veliko ažuriranje

Mašinsko učenje kroz fotografiju

Za početak, Google planira da proširi svoju već korisnu funkciju automatskog poboljšanja slike algoritmima mašinskog učenja. Korisnici će moći da primenjuju efekte osvetljenosti, kontrasta i portreta jednim dodirom da bi započeli sa poboljšanim i Color Pop filterima koji su implementirani. Za fotografe koji ručno uređuju svoje slike, Google je reorganizovao raspored i traku na dnu ekrana.

Kompanija je takođe odlučila da ponudi funkciju osvetljenja zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, nazvanu Portretno svetlo, koja može primeniti različite nivoe i različite položaje svetla i senke na fotografiji koju ste već snimili. Ova funkcija će raditi na bilo kojoj fotografiji koju imate, čak i ako nije u portretnom režimu ili je stari snimak od pre pet godina. Jedina zamka je u tome što ćete morati da pokrenete editor na telefonima Pixel 4A 5G ili Pixel 5.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google Photos Locked Folder postaje dostupan na većem broju telefona
SBB

Tagovi: