Google redizajnira Drive za bolje iskustvo na tabletu

Google već neko vreme daje svojoj porodici aplikacija Material You redizajn.

PCPress.rs Image

Google je uveo preko potreban redizajn Google Drive-a

Ovo ažuriranje je dostupno za sve Android tablete. Kompanija je nedavno predstavila Material You dizajn u svojim Docs, Sheets, Slides i Translate aplikacijama. Sada je kompanija najavila da redizajnira i Google Drive kako bi ponudila bolje iskustvo na tabletima. Kompanija je u postu na svom blogu Google Workspace Update napisala da ažurira svoju aplikaciju Google Drive za tablete kako bi bolje iskoristila veći ekran tableta. „Aplikacija Google Drive za tablete prikazuje se kroz nekoliko modernizacija, uključujući pomeranje trake za navigaciju u stranu, optimizaciju vizuelnih komponenti kako bi se iskoristila prednost većeg ekrana i olakšavanje pregleda detalja za izabrani fajl“, napisala je kompanija.

Šta se menja?

U suštini, Google je ažurirao aplikaciju Google Drive na tabletima tako da se njegova estetika poklapa sa vrstom jezika dizajna koji je Google usvojio u Gmail-u na računarima i drugim aplikacijama koje imaju Material You dizajn. To znači bolje korišćenje prostora i sličan jezik dizajna u svim aplikacijama.

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

U ovom slučaju, Google je dodao traku menija na levoj strani koja omogućava pristup meniju hamburgera i dugme Add new na vrhu. Nakon ovih, slede Home, Starred, Shared i Files. U starijem dizajnu, ove opcije su bile dostupne na traci menija na dnu.

Osim toga, Suggested i Notifications tabovi su komprimovani na način da ekran uključuje više pločica na vrhu kako bi se bolje iskoristio prostor. Takođe, Help, Settings i Profile opcije su pomerene na vrh zajedno sa trakom za pretragu koja se nalazi na vrhu Suggested i Notifications tabova.

Vredi napomenuti da je ovaj dizajn prilično sličan interfejsu zasnovanom na web browser-u Google Drive-a. Jedina razlika između interfejsa Google Drivea na tabletu i računara je u tome što je meni na levoj strani malo detaljniji jer uključuje opcije kao što su Computers (za sinhronizaciju sa aplikacijom za pametne telefone), Recents, opcije Trash i Storage. Takođe, ekran ima više pločica ili  fajlova horizontalno na osnovu dostupne oblasti. Pored ovoga, meni u gornjem desnom uglu sadrži i dva dodatna dugmeta, od kojih jedno omogućava trenutni pristup Google aplikacijama, dok drugo omogućava korisnicima da jednim klikom uključe Offline režim.

Pročitajte i:  Reddit i ugovor o obuci AI za prodaju sadržaja

Dostupnost redizajna Google dokumenata

Što se tiče dostupnosti, Google je već predstavio ažuriranje svim svojim korisnicima.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,