Google zatvara Stadia game studio

Google je doneo odluku da više ne proizvodi sopstvene igre za Stadia servis. To znači da će ugasiti svoj Stadia game studio, sa kancelarijama u Montrealu i Los Anđelesu, a Jade Raymond, koji je vodio ovu diviziju, napušta kompaniju. Potpredsednik Stadia divzije, Phill Harrison, napisao je na svom blog-u da će Google nastaviti da investira u servis.

stadia

Vi pravite igre za našu platformu, mi nećemo

Odluka o gašenju Stadia game studia zasnovana je na činjenici da proizvodnja kvalitetnih igara „od nule“ zahteva vreme koje se meri godinama, kao i značajne investicije koje vremenom rastu eksponencijalnom krivom. Zato je Google odlučio da se maksimalno posveti razvoju samog servisa, dok će razvoj igara prepustiti svojim poslovnim partnerima. Oni veruju da je to najbolji put da se Stadia pretvori u platformu koja će biti finansijski samostalna. Inače, u novembru prošle godine Stadia je dostigla 400 igara u ponudi, među kojima su i ekskluzivni Stadia naslovi koje su proizvele nezavisne kompanije, Harmonix i Supermassive.

Prvi Stadia game studio otvoren je 2019. godine u Montrealu. Nekoliko meseci nakon toga, pripojen mu je Journy to the Savage Planet developer Typhoon Studios. Studio u Los Anđelesu otvoren je u martu prošle godine. Google navodi da zaposleni neće biti otpušteni, već da će biti prebačeni na nove pozicije.

Pročitajte i:  Google Stadia na TV-u će vaš telefon pretvoriti u gamepad

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,