TrendMicro

Hakeri na dark web-u prodali podatke o 73 miliona korisnika

Jedan od najvećih slučajeva online krađe otkriven je nakon što je hakerska grupa ShinyHunters ponudila na prodaju podatke 73.2 miliona korisnika koji su ukradeni sa različitih sajtova. Više od 30 miliona podataka ukradeno je sa aplikacije za pronalaženje partnera, Zoosk, 15 miliona sa printing servisa Chatbooks, dok ostatak dolazi sa različitih sajtova…

PCPress.rs Image

Deo veće kampanje?

Iako ne može da se potvrdi legitimitet cele baze, utvrđeno je da neki primeri, koji su procureli u javnost, odgovaraju realnom stanju. Nezavisni istraživači takođe tvrde da je ShinyHunters grupa autentična.

Iako je u pitanju ogroman broj ukradenih podataka, izgleda da je to samo deo još veće kampanje. Ista grupa tvrdi da je ukrala više od 500 GB podataka sa Microsoft-ovog privatnog GitHub repozitorija, kao i da je početkom maja upala u indonezijsku Tokopedia online prodavnicu. Što se GitHub-a tiče, izgleda da tamo nisu pronašli nikakve zanimljive podatke za prodaju, ali je ShinyHunters već stavio bazu sa Tokopedia-e na prodaju po ceni od 5.000 dolara.

Pročitajte i:  Opasnost: Chrome i maliciozne ekstenzije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,