TrendMicro

Huawei: Svaki drugi top-model telefona biće na preklop

Huawei je definitivno puno investirao u sklopive telefone, i u nedavnom intervjuu je prvi čovek kompanije potvrdio posvećenost tom formatu, te izrazio očekivanja od prve generacije. CEO Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, je rekao da očekuje puno od sklopivih smartfona.

PCPress.rs Image

Pošto je ovaj segment praktično potpuno nov, kompletan fokus u ovom trenutku jeste na nedavno najavljenom Mate X modelu, koji će se u prodaji pojaviti tokom juna. Kompanija i njen prvi čovek priznaju da je ovaj uređaj prilično skup, ali Huawei očekuje da cene uskoro krenu naniže. Zapravo, Richard Yu smatra da bi u roku od dve godine Huawei preklopni telefoni trebali da koštaju koliko trenutno koštaju regularni top modeli mobilnih telefona. Ovo postepeno, ali i primetno redukovanje cena će uticati i na prihvatanje ovakvih uređaja od strane tržišta.

Richard Yu veruje da bi do 2021. godine polovina kompletne ponude u top segmentu mobilnih telefona trebala da se sastoji od sklopivih telefona, pri čemu očekuje da ti telefoni budu manji i od Huawei Mate X i od nedavno predstavljenog “regularnog” P30 Pro modela.

Očigledno je da će se fokus na preklopnim telefonima povećavati u narednom periodu. Yu je rekao da ne očekuje da će svi biti zainteresovani za novi format, i da će veliki broj korisnika uvek preferirati tradicionalne pametne telefone. Na taj način se jasno sugeriše da su tradicionalne naprave tu da ostanu i da još dugo neće biti zamenjeni novim formatom uređaja, koji je tu pre svega da dopuni aktuelnu ponudu.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB