Huawei u pregovorima da proda brend Honor

Kineski Huawei trenutno je u pregovorima sa kompanijom Digital China Group, kao i drugim kompanijama, o prodaji dela biznisa mobilnih telefona ćerke kompanije Honor, piše Rojters. Prema nekim izveštajima, ukupna suma bi mogla da dostigne cifru od čak 3,7 milijardi dolara.

PCPress.rs Image

Zbog spora sa SAD, Huawei se okreće drugačijem načinu poslovanja i fokusira ka telefonima iz višeg ranga, pre nego Honor brendu koji proizvodi pristupačnije telefone i koji je namenjen mlađoj populaciji. Ovo bi omogućilo kompaniji Honor da efektivno zaobiđe američke sankcije i da se u punoj meri vrati u trku kada je svet mobilnih telefona u pitanju.

PCPress.rs Image

Izvori navode da bi taj dogovor tek trebalo da bude završen, a da uključuje osim Honor brenda, odeljenje za istraživanje i razvoj, kao i način poslovanja u lancu snabdevanja, a s obzirom da se govori da bi trebalo da prodaja bude plaćena kešom, postoji mogućnost da Honor bude plaćen i nešto manje. Osim kompanije Digital China, interesovanje se navodi da su pokazale i druge kompanije poput giganata TCL-a i Xiaomi-ja, međutim od njih nema zvaničnog odgovora. 

Pročitajte i:  HONOR objavio globalno lansiranje Magic3 Serije telefona

PCPress.rs Image

Huawei, drugi proizvođač telefona na svetu, prema navodima stranih agencija, odbio je da komentariše tu temu.

Izvor: MSN

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,