I Razer ulazi na tržište pametnih telefona

Kompanija Razer će kroz par nedelja predstaviti svoj prvi pametni telefon, a spekuliše se da bi mogao da ima displej od 5,7 inča, rezoluciju od 2560×1440 piksela, Snapdragon 835 procesor, zadnju kameru od 12 megapiksela, prednju od osam, te 64 GB za skladištenje podataka.

PCPress.rs Image

Ove osobine se ne razlikuju mnogo od uobičajenih za pametne telefone u 2017. godini, ali jedna naročito odudara: naime, telefon će, navodno, imati 8 GB RAM-a, dok većina Android telefona danas ima 4 GB, dok neki idu i do 6 GB, tako da ove glasine govore o tome da bi Razor mogao da bude mnogo ispred njih. Iz kompanije, navodno, planiraju da svoj telefon predstave kao uređaj za gejmere, što ima smisla, budući da se Razor bavi proizvodnjim video igara. Dodatni RAM bi svakako mogao da pomogne u tome, ali ne garantuje da će telefon raditi bolje od svojih savremenika, budući da će na kraju biti važno koliko je dobro ceo paket optimizovan.

Novi telefon dolazi iz ostataka kompanije Nextbit, relativno malog proizvođača pametnih telefona, koju je Razer kupio početkom 2017. godine. Predstavljanje telefona planirano je za 1. novembar.

Pročitajte i:  Razer: Gejming i "rukavi za prste"

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,