Top50 Glas publike

Instagram vraća GIF-ove

Instagram i Snapchat su bili vrlo brzi da uklone GIF-ove sa svojih platforma, nakon što je otkriveno da je Giphy, kompanija koja je odgovorna za nadgledanje GIF biblioteke, pustila rasističku sliku. Međutim, sada je prema pisanju TechCrunch-a ova opcija spremna da se vrati, doduše samo na Instagram. Snapchat nije napravio sličan potez za sada (on je ponovio svoj raniji stav na ovu temu u izjavi za TechCrunch), ali možda je samo pitanje vremena kada će ih vratiti ako budu zadovoljni Giphy-jevim promenama.

PCPress.rs Image

Giphy je uklonio rasistički GIF stiker odmah nakon što je upozoren na njegovo prisustvo. “Nakon istrage, naša greška je pronađena u našim filterima za kontrolu sadržaja stikera”, rekla je kompanija. Taj bag je od tada rešena, a Giphy tvrdi da je ponovo četiri puta prekontrolisao čitavu biblioteku GIF stikera da bude potpuno siguran da ne postoji drugi neprikladan sadržaj. Takođe se pooštrava buduća kontrola kao posledica ovog incidenta sa “drugim nivoom Giphy kontrole pre nego što se svaki stiker odobri i pusti u biblioteku. Ovo je sada stalni dodatak našem procesu kontrole.” U svakom slučaju, ovo podvlači jedan od problema sa outsourcing-om vaših multimedijalnih sadržaja servisima na kojima korisnici mogu da upload-uju: to jedino funkcioniše onoliko dobro koliko i filtriranje sadržaja sa te usluge. Ako uvredljiv materijal sklizne kroz rupe u filtriranju, to može biti neprijatno za obe strane.

Pročitajte i:  Za bolju koncentraciju: Instagram i novi mod

Izgleda da je Instagram zadovoljan tim merama opreza. “Mi smo bili u bliskom kontaktu sa Giphy-em tokom čitavog procesa i uvereni smo da su postavili mere kako bi osigurali da korisnici Instagrama imaju dobro iskustvo.” GIF stikeri se nisu vratili još uvek svima, ali ne bi trebalo da prođe puno vremena pre nego što se vrate svim korisnicima.

Izvor: The Verge

Pogledajte i: Video nadzor svičevi preporuke – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,