N Central domination

Intelovi CES noviteti

Tokom sajma CES u Las Vegasu, kompanija Intel najavila je nekoliko novih proizvoda. Tu je Intel Edison, računar zasnovan na Quark tehnologiji, veličine SD kartice, ali i širok spektar pametnih uređaja.

Intel CEO, Brajan Krzanič, na CES-u
Intel CEO, Brajan Krzanič, na CES-u

Intel Edison je zasnovan na 22nm Intel Quark tehnologiji namenjenoj ultra-malim Internet of Things uređajima i takozvanom “nosivom” računarstvu, a zasnovan je na Intel procesoru i mikrokontrolnom jezgru. Intel Edison donosi unapređenja Intel tehnologije sa podrškom za Linux i softverske alate za zajednicu otvorenog koda. Proizvod će biti kompatibilan sa dizajnerskim alatima koje koristi zajednica kao što je Arduino integrisano razvojno okruženje.

Pored toga Intel je prikazao i referentni dizajn za pametne bubice koje pružaju biometrijske i fitnes informacije. Proizvod je namenjen rekreativcima i jedinstven je za ugradnju u dodatnu opremu koji mnogi ljudi već nose dok vežbaju – stereo slušalice.

Intel pametne bubice pružaju potpun stereo zvuk i prate rad srca i puls, a aplikacije na telefonu korisnika prate pređenu udaljenosti i potrošene kalorije. Proizvod takođe uključuje Intel softver koji omogućava korisnicima da precizno podese trening i ponaša se kao trener, automatski birajući muziku koja odgovara radu srca. Pored pogodnosti biometrijskog i fitnes praćenje ugrađenog u bubice, Intel je dizajnirao proizvod na takav način da eliminiše potrebu za baterijom ili dodatnim izvorom energije za punjenje uređaja, jer koristi energiju direktno iz audio mikrofona.

Pročitajte i:  Italija i Intel biraju Veneto kao preferirani region za novu fabriku čipova

Prikazan je i referentni dizajn za pametne slušalice, a radi se o potpuno integrisanom sistemu smeštenom u Bluetooth slušalice sa baterijom, zvučnikom i mikrofonom koje poseduju Intel firmver i softver. Slušalice pružaju celodnevno trajanje baterije i dizajnirane su da budu dovoljno udobne za celodnevno nošenje.

Intel je razvio i  referentni dizajn pametne zdele sa bežičnim napajanjem. Referentni dizajn obuhvata Intelove smart slušalice, koje pomažu da napajanje bude jednostavnije. Jednostavno stavite pametane slušalice u pametnu zdelu za bežično napajanje i one će početi da se pune.

Pametana zdela sa bežičnim napajanjem sa postoljem je široka oko 10 centimetara. Referentni dizajn je u stanju da puni više uređaja istovremeno.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,