Top50 Glas publike

Jio Platforms dobio još 1,5 milijardu dolara investicije

Još jedna nedelja za nama donela je novu investiciju u najvećoj indijskoj telekomunikacionoj i tehnološkoj kompaniji – Jio Platforms. Ovog puta još jedna američka investiciona kompanija Vista Equity investirala je 1,5 milijardu dolara u najvećeg indijskog giganta.

jio nove investicije

Jio Platforms trenutno vredi oko 65 milijardi dolara

Milijardu i po dolara nove investicije u Jio Platforms potvrđuje ono o čemu se priča duže vreme – ova kompanija postaje tehnološki džin na tržištu od preko milijardu korisnika. Novom investicijom skočila je i vrednost kompanije, na oko 65 milijardi dolara. Vista Equity je uvidela da je razvoj digitalnog ekosistema u Indiji bitan, da je tržište ogromno i da je potencijalni profit veći nego bilo gde drugde.

Ova investicija je treća u nizu za manje od tri nedelje. Facebook je uložio 5,7 milijardi dolara u Jio Platforms krajem aprila, a kompanija Silver Lake uložila je 750 miliona dolara prošle nedelje. Sa 2,3% udela, Vista Equity biće treći najveći investitor u ovoj kompaniji, iza Reliance Industries i Facebooka. Za sada imaju 388 miliona korisnika, ogroman broj aplikacija, a tržište se tek razvija. Indija je trenutno usred procvata razvoja interneta. Drugo je najveće tržište mobilnih telefona, a ima i stotine miliona korisnika koji su željni digitalne transformacije. Vista Equity je do sada uložila 57 milijardi dolara kapitalnog ulaganja, a osnovna oblast su im softveri, podaci i tehnologije.

Pročitajte i:  Intel i dalje razmatra planove za izgradnju fabrike u Italiji

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,