„Nova poruka Musk-a“ – Twitter pokreće funkciju

Elon Musk, izvršni direktor Twittera, najavio je da će usluga mikroblogovanja sada omogućiti korisnicima da se pretplate na njegov nalog za 4 dolara mesečno i da ga pitaju o bilo čemu. Izvršni direktor SpaceX-a je takođe otkrio da će voditi debatu na Twitter Spaces-u isključivo za svoje pratioce.

Prelazeći na Twitter, Musk je rekao: „Jednom u nekoliko nedelja radiću samo za pretplatnike pitaj me bilo šta“.

PCPress.rs Image

Twitter je 13. aprila predstavio svoju funkciju pretplate, koja je zapravo samo preimenovana verzija alata Super Follows. Posao će omogućiti korisnicima da budu plaćeni za sadržaj koji proizvode na platformi za mikroblogovanje preko Twitter pretplate. Pored toga, platforma neće naplaćivati kreatorima ništa od onoga što su zaradili u prvih 12 meseci korišćenjem usluge pretplate.

Twitter ima za cilj da „maksimizira prosperitet kreatora“

Skoro 70% prihoda ostvarenog funkcijom pretplate na Twitter aplikaciji i 93% prihoda ostvarenog od veb verzije ići će kreatorima. Musk je napomenuo da će korisnici moći da napuste platformu društvenih medija u svakom trenutku i ponesu svoj rad sa sobom kao način da podstaknu kreatore sadržaja. Twitter će takođe promovisati njihov sadržaj, rekao je Musk. Pored toga, on tvrdi da je cilj Twittera da „maksimizira prosperitet kreatora“.

Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Otkako je preuzeo giganta mikroblogovanja u oktobru prošle godine, Musk je radio na tome da Twitter pretvori u unosan poduhvat. Pod Muskom, Twitter je uveo članstvo u Twitteru Blue od 8 dolara mesečno, koje korisnicima daje proverenu kvačicu pored njihovog profila. Pored toga, korporacija je počela da gasi svoj stari verifikovani program, što znači da će čak i “ugledni” ljudi morati da plate 8 dolara ili rizikuju da izgube svoj plavi tik.

Musk želi da Twitter postane ‘aplikacija za sve’

Ovog meseca je takođe došlo do naleta promena na Twitteru, počevši od zamene logotipa plave ptice sa psom Shiba Inu iz mema Doge. Kasnije je Mask doneo odluku da u sedištu kompanije u San Francisku ukloni slovo “w” sa amblema Twitera. Nedavno je otkriveno da Twitter više nije samostalan posao, već deo X Corp., tehnološke kompanije koju je pokrenuo izvršni direktor Tesle.

Musk je više puta izjavljivao da želi da Twitter postane „aplikacija za sve“, uporediva sa kineskim WeChat-om. Čini se da Twitter 2.0 ulaže sve napore da ispuni ciljeve svog vlasnika.

Pročitajte i:  Musk: Novi jeftini modeli stižu 2025. godine

Izvor: republicworld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,